“Mijn start bij SeederDeBoer: een veelbelovend… - SeederDeBoer

“Mijn start bij SeederDeBoer: een veelbelovend Traineeship”— Marieke Paul

Het is vrijdagavond als ik na mijn eerste week samen met een medetrainee in de trein naar huis zit. We voelen ons voldaan na een volle introductieweek en bespreken (een beetje rozig door de kennismakingsborrel met de andere lichtingen Junior Consultants), onze indrukken van de afgelopen week. Samen met vijf mede trainee’s, ben ik afgelopen jaar gestart bij SeederDeBoer als Junior Consultant. De beoogde startdatum moest door de Corona pandemie even op zich laten wachten, maar op één september was het dan zo ver!

In die eerste week was het mogelijk om, rekening houdend met de maatregelen, een introductieweek te volgen op het kantoor van SeederDeBoer in Amsterdam. Op dezelfde fiets, waarmee ik voor het eerst naar de middelbare school ging, fiets ik nu voorbij centraal station, langs het IJ, naar het mooie pand aan de Ruyterkade. We starten de dagen met een kopje koffie in de kantine, de ideale plek om op een laagdrempelige manier nieuwe collega’s te ontmoeten. Er heerst een uitgelaten sfeer; na een periode van thuiswerken en zomervakantie zijn collega’s blij om elkaar weer in real-life te zien. Men deelt vol enthousiasme vakantie verhalen en thuiswerk ervaringen. De spontane praatjes en ontmoetingen in de kantine en wandelgangen voelen als een warm welkom.

Tijdens de introductieweek worden verschillende presentaties gegeven door collega’s. Zo delen Junior Consultants eigen ervaringen met het Traineeship en geven Senior Consultants duiding aan de rol als Consultant. Verschillende partners organiseerden introducties in de sectoren waarin SeederDeBoer actief is. Tussen de afspraken en trainingen door is er tijd om de andere trainees beter te leren kennen. Zo is het gebruikelijk om tijdens de lunch een wandelingetje naar de Albert Heijn te maken en wordt er geluncht aan het IJ of op het dakterras van SeederDeBoer. Dat SeederDeBoer een hechte organisatie is merkte ik aan het aantal nieuwe whatsapp groepen waar ik direct in werd toegevoegd, zelfs een whatsappgroep met álle medewerkers. Hierin vragen collega’s om advies en worden er tips en ervaringen gedeeld. Daardoor realiseerde ik me dat we vanaf nu deel uit te maken van een organisatie met een groot sociaal netwerk, met veelzijdige kennis en ervaring vanuit allerlei achtergronden.

Op deze vrijdagavond wordt de whatsappgroep voor sociale doeleinden gebruikt: de rekening van de kennismakingsborrel wordt opgeëist door een van de partners, er worden nog wat foto’s gedeeld en iedereen wenst elkaar een fijn weekend. We komen aan op het station van bestemming en ik zeg mijn medetrainee gedag.

Corona pandemie of niet, deze start voelde vanuit SeederDeBoer als een belofte om er hoe dan ook met elkaar een heel mooi Traineeship van te maken. Ben je ook geïnteresseerd in het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer klik dan hier.

Enthousiast geworden door Mariekes verhaal?
Solliciteer hier!