Vertrek René Seeder - SeederDeBoer

Vertrek René Seeder

Op 1 juli 2023 is René Seeder met pensioen gegaan. Voor SeederDeBoer een belangrijk moment. Met elkaar gaan we een nieuwe fase in. Een fase zonder oprichters René Seeder en Pieter de Boer die eind 2005 hun handtekening hebben gezet onder de oprichting van SeederDeBoer.

Op 21 juni 2023 hebben we een heel mooi afscheid gehad. Hieronder de toespraak die Jurgen Schut namens de maatschap en alle collega’s heeft uitgesproken:

Beste en lieve René,

Vandaag is jouw afscheid van SeederDeBoer op 1 juli 2023. SeederDeBoer: jouw bedrijf. Met jouw afscheid komt ook het afscheid van Pieter de Boer weer terug. Het was ook zijn bedrijf. Jullie zetten 18 jaar geleden de handtekening onder de oprichting van de maatschap.

Pieter was de ziener. Meer dan 2 meter lang. Hij kon ver kijken en visies vormen. Hij bedacht de rechte lijn van vandaag naar de horizon en was een wandelende encyclopedie. Ik zie hem nog aan tafel zitten: een beetje gekromd, terwijl hij een shagje draaide. Zijn favoriete houding om in de veelheid der dingen slimme oplossingen te bedenken. Helaas overleed hij in 2016.

Jij bent de basis én de baas bent van het geheel. Jij bent er als je jou nodig hebt en jij hebt oog voor wat nu belangrijk is. Jij neemt de rust om hét onderwerp naar boven te laten komen dat dé aandacht verdiend. Daarna komt het onderwerp op tafel, hoe gevoelig ook. Met alle eerlijkheid en directheid. Altijd het juiste onderwerp op het juiste moment.

Twee mannen die alleen samen SeederDeBoer op konden richten. Jullie vormen het fundament voor wie wij nu zijn. En het fundament voor wie we gaan worden. Dat zal nooit veranderen, wat er ook gebeurt. Op dit moment hebben ongeveer 450 collega’s bijgedragen aan het bouwwerk SeederDeBoer. Wij hebben ruim 300 organisaties met belangrijke vragen geholpen. In die organisaties hebben wij tienduizenden mensen geraakt, geboeid en geholpen in hun werkzame leven. En hopelijk geven zij hun ervaringen en inzichten weer door aan anderen in hun omgeving.

Dat laatste raakt onze diepste overtuiging: ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Dat proberen we na te leven. Het goede doen vraagt zelfkennis en iets doen voor de ander. Zonder de ander is het ‘goede doen’ betekenisloos. Het meest bijzondere van het goede kun je alleen geven in de diepste intimiteit van de relatie. Met aandacht, in stilte en in liefde. Het moment dat je allebei helemaal aanwezig bent en open staat voor de ander. Het moment dat je voelt en weet wat je te geven hebt. Het moment dat de ander het ook daadwerkelijk kan aannemen. Het moment dat het geschenk precies is waar de ander naar verlangt. Het moment dat tijd verdwijnt en alles er is. Het moment dat er een andere dimensie ontstaat die twee mensen en de aarde overstijgt. Dat symboliseert voor ons de hemel.

René, je hebt een ons een aards en hemels geschenk gegeven. Een bureau dat met aandacht, in stilte en in liefde is ontstaan. Een bureau waarin mensen, het vak en resultaat centraal staan en waar we vanuit waarden ons zelf en ons bedrijf durven te ontwikkelen. Een bureau waar opdrachtgevers alle aandacht krijgen en het antwoord vinden dat ze nodig hebben. Het is een ontwikkelplaats voor mensen en professionals. Wij zij een bureau waar mensen uit alle windstreken welkom zijn, met alle achtergronden en alle gekkigheden zolang ze andere mensen ook accepteren. Misschien zijn wij wel het liefste bureau van Nederland. En zeker het eerlijkste. Het bureau dat de complexiteit van Nederland kan hanteren.

Wij zijn jou dankbaar en koesteren je geschenk.

René, dank voor alles. Ik hou van je.

Jurgen

Als herinnering aan René is een mooi interview opgenomen met René en Jacobine Geel over zijn zakelijke erfenis. Bekijk het interview met René hier: