ABN AMRO - SeederDeBoer

ABN AMRO — Een uitdagende reis die vraagt om blijvend investeren

“We kunnen ons doel om de organisatie te vernieuwen met jong talent van buiten alleen bereiken als onze interne organisatie hierin meebeweegt”

SeederDeBoer heeft met ABN AMRO een partnership om met behulp van jonge consultancy talenten het verandervermogen van teams en afdelingen duurzaam te versterken. Een uitdagende en inspirerende reis die vraagt om blijvend investeren vanuit beide partijen.

Consultancy Talent Programma

ABN AMRO wil een innovatieve bank zijn die optimaal inspeelt op de mogelijkheden en kansen van de moderne, digitale wereld. Het vinden en binden van het juiste jonge talent dat hiervoor nodig is, is een uitdaging: creatieve denkers die verandering durven te benoemen en met vernieuwende oplossingen komen. Met ons Consultancy Talent Programma bieden wij jonge consultancy talenten de kans om zich binnen de bank te ontwikkelen en een hefboom te zijn voor duurzame verandering. Hiermee bieden wij een waardevol platform voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Frisse blik en vernieuwende kijk

Het creëren van verandering binnen ABN AMRO door de inzet van jong talent vraagt veel van alle betrokken partijen. Het vereist ook een bepaald type leiderschap en het creëren van een passende omgeving binnen de bank. De grote uitdaging van deze reis is om ervoor te zorgen dat de jonge consultancy talenten zich vrij blijven bewegen en hun frisse blik en vernieuwende kijk blijven houden.

Het Consultancy Talent Programma is een wezenlijk onderdeel is geworden van de strategie om ABN AMRO te vernieuwen

Onze werkwijze

In de verkenningsfase hebben we met elkaar onderzocht wat er nodig is om bij de bank tot échte verandering te komen. Door intensieve gesprekken met het Operations management en HR kregen we zicht op de verschillende perspectieven en konden we ons reisplan bepalen.

Het begin van de reis verliep heel voorspoedig omdat alle betrokken partijen uitkeken naar de gezamenlijke reisbestemming. Omdat we ons reisdoel echt met elkaar hadden bepaald gingen we vol vertrouwen op weg. Iedereen was gemotiveerd om het jonge, creatieve talent aan boord te halen dat nodig is om de bank te veranderen.

Tijdens de reis ontdekten we dat we voor een succesvolle verandering in ons gezamenlijke einddoel moesten blijven investeren. Alleen door onderweg veel te met elkaar praten, te reflecteren en oog te houden voor elkaars soms wisselende perspectieven kunnen de jonge talenten echt onderdeel worden en blijven van de reis.

Het doel van deze reis is om nieuwe perspectieven te stimuleren binnen de bank. Om de bank door de inzet van jong talent op een andere manier naar de wereld te laten kijken en zo te komen tot werkelijke verandering en vernieuwing. Door dit onderweg met elkaar te blijven benoemen komen we steeds dichter bij onze eindbestemming.

Inzichten

Het Consultancy Talent Programma is een wezenlijk onderdeel is geworden van de strategie om ABN AMRO te vernieuwen. Inmiddels begeleiden onze Consultancy talenten zelf ook weer nieuwe talenten die binnenkomen bij de bank, dat is natuurlijk prachtig om te zien. Duurzame verandering raakt hiermee steeds meer verankerd in de organisatie.

Voor daadwerkelijke verandering en vernieuwing is de aanwas van jong talent van buitenaf een belangrijk ingrediënt. Maar er is meer nodig. Werkelijke verandering vraagt om een andere stijl van leidinggeven, gericht op het structureel zien, aandacht geven en blijven voeden van dat talent. Dat is een reis waarin ABN AMRO, SeederDeBoer én de consultancy talenten blijvend moeten investeren.

Waar had ABN AMRO het meeste aan?

“Verandering is geen project maar een traject waarin je moet blijven investeren met elkaar. Een reis met steeds weer nieuwe bestemmingen”
Tom van der Grinten
Senior Manager Operations Contracting & Credits, ABN AMRO
Meer weten?

Dan is een (virtuele) kop koffie met één van onze consultants een goed idee!

Plan het hier in!
Deze collega's kunnen je meer vertellen

Persoon
Justin Vosveld
Andere inhoud die je wellicht ook interessant vindt

blog
De eerste 1000 dagen bij de ABN AMRO Bank