Ivo de Graaf - SeederDeBoer

Ivo de Graaf - Consultant

“Wie hetzelfde anders zegt, zegt iets anders”

Bovenaan de Oudemanhuispoort in Amsterdam, waar ik dagelijks onderdoor liep op weg naar mijn filosofiecolleges, staat de spreuk ‘Wie hetzelfde anders zegt, zegt iets anders’ gebeiteld. Anders gezegd, twee uitspraken kunnen tegelijkertijd hetzelfde zeggen maar toch verschillen in betekenis. Voor mij geeft dit een belangrijke essentie weer van ons menselijk communiceren en mijn rol als consultant. Hoe en waarom iemand iets zegt, is vaak even belangrijk als de inhoudelijke discussie. Naar mijn mening is een sterk bewustzijn van verschillende omgevingen, houdingen en blikken op de werkelijkheid noodzakelijk om twee redenen. Ten eerste om vraagstukken binnen organisaties integraal aan te pakken en ten tweede om in die organisaties positieve verandering teweeg te brengen.

In mijn studie filosofie heb ik dit besef van andere perspectieven mogen ontwikkelen. Ik heb gekozen voor deze studie omdat het een kritische, open en zelfstandige manier van denken van mij verlangde. Het stelt die manier van denken centraal waardoor ik mij naast theoretisch vooral ook op persoonlijk vlak kon ontwikkelen.

Naast mijn studie heb ik tijdens mijn roeicarrière en bestuursjaar waardevolle kennis en ervaringen opgedaan die ik kan gebruiken in mijn werk als consultant. Tijdens mijn roeicarrière ben ik mij sterk bewust geworden dat de manier waarop ik anderen beïnvloed in veel gevallen het resultaat bepaalt. Wanneer ik mij niet 100% inzette tijdens trainingen maakte ik het voor mijn ploeggenoten makkelijk om dat ook niet te doen. Om uiteindelijk niet in de beste fysieke en mentale staat aan de start te liggen. In mijn bestuursjaar gaf ik leiding aan een vereniging van 1000 leden. Hier werd mijn interesse in de menselijke kant van organisaties mij duidelijk. Het is een uitdaging om op de juiste manier in te spelen op botsende belangen en verschillende meningen. SeederDeBoer geeft mij de mogelijkheid om dit bij organisaties en mensen beter te begrijpen en toe te passen.


Al onze mensen bekijken?
Kijk hier