Ann-Silvie Penning de Vries - SeederDeBoer

Ann-Silvie Penning de Vries - Senior Consultant

“Wat niet goed is voor de zwerm, is ook niet goed voor de bij (Marcus Aurelius).”

Niet de vraag "wat zijn de feiten?", maar "wat betekenen de feiten?" stond centraal in mijn studie Politieke Theorie. In mijn studie richtte ik me op de legitimiteit van politieke principes en instituties. Mijn interesse ging uit naar het analyseren van complexe vraagstukken, met een bijzondere belangstelling voor de betekenis daarvan voor mensen.

De vraag die ik in mijn werk als consultant centraal stel, is “hoe zorg je als organisatie voor effectieve samenwerking?”. Mensen werken samen, maar kijken verschillend. Een goede organisatie weet haar mensen te verenigen in wat de feiten voor hen betekenen. Ik voel me thuis in alle lagen van een organisatie en dat helpt mij achterhalen waar de pijn zit. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de details van hoe mensen hun werk doen, tegelijkertijd oog houdend voor het grotere geheel. Door die combinatie ben ik in staat veranderingen te realiseren.

Ik zie processen als de verbindende factor tussen systemen en mensen. Ik ben op mijn best wanneer ik me op alle zijdes en verbindingspunten van deze driehoek kan begeven; ik denk graag na over de manier voorwaarts en kom in verbinding met anderen tot de beste ideeën. Mijn drijfveer is mijn resultaatgerichtheid en de wens om organisaties verder te brengen.

Ik heb het vak van procesmanagement geleerd in de financiële sector. Ik werk onder meer met LEAN en agile methodieken, maar bovenal kijk ik naar wat een organisatie nodig heeft om tot een betere samenwerking te komen.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier