Timon Metz - SeederDeBoer

Timon Metz - Junior Consultant

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”

Toen ik in 2016 mijn bachelor Technische Geneeskunde begon had ik de motivatie alles te weten te komen over het menselijke lichaam én precies te leren hoe de technische kant van het ziekenhuis eruit ziet. Ik leerde hoe de radiogolven binnen een MRI scanner precies werken, maar ook welke spieren je allemaal in je arm hebt. Het interessante aan de combinatie van deze twee werelden vond ik dat ik de uitdaging had beide werelden met elkaar te verbinden. Ik werd de brug tussen de dokters en technici. Ik kwam erachter dat ik goed in staat ben om een complex verhaal begrijpelijk uit te leggen, om zo beide kanten elkaar te laten begrijpen en dichter bij elkaar te brengen.


Na mijn bachelor besloot ik mij breder te ontwikkelen en vervolgde mijn weg met de Master Technische Bedrijfskunde in de gezondheidszorg. Hoewel de focus van de studie verbreed werd naar de werking van de gezondheidszorg als geheel, bleef de uitdaging om de technische component dicht bij de praktijk te houden. Hoe kunnen we grote hoeveelheid data gebruiken om de zorg voor de patiënt beter te maken? Is een nieuw medicijn kostenefficiënter dan de huidige behandeling? Maar nog steeds, hoe uitgebreid je iets ook op papier kunt uitwerken, berekenen, uiteindelijk blijft het doel om impact te maken op daadwerkelijke gezondheid van de patiënt.


Deze koppeling houden tussen de tekentafel en de menselijke praktijk is waar ik mijn uitdaging vind. Ik geloof dat geen probleem onoplosbaar is zolang je maar in samenwerking hetzelfde doel nastreeft. Ik gebruik mijn Overijsselse nuchterheid om zaken niet ingewikkelder te maken dan ze zijn, mensen en organisaties zijn vaak zelf in staat dingen te regelen en op te lossen, maar soms moet eerst alles in beweging worden gebracht.


Bij SeederDeBoer kan ik weer de brug spelen tussen de soms ingewikkelde materie en de praktijk. Ik wil organisaties helpen zelf vooruit te komen. Verandering is namelijk geen doel op zich, maar kan een middel zijn om een gewenste transformatie te doorgaan. Juist de onzekerheid over wat de juiste aanpak is geeft ruimte om te leren, en uitgeleerd raak je nooit. Ik hoop in die onzekerheid te kunnen bijdragen aan het verbinden van alle betrokken mensen, zodat een verandering ook daadwerkelijk nuttig en duurzaam is. Want uiteindelijk weet niemand precies hoe het moet, maar moet je er toch samen uitkomen. En daarom ga je het pas zien als je het door hebt.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier