Jack Koopman - SeederDeBoer

Jack Koopman - Junior Consultant

“Als je praat herhaal je alleen wat je al weet, als je luistert leer je vaak iets nieuws.”

Van kinds af aan heeft een diepe fascinatie me beziggehouden: de vraag hoe onze kleine planeet, schijnbaar onbelangrijk in het uitgestrekte vacuüm van het universum, haar rol speelt in het grotere geheel. Hoe draaien al deze onbeduidende tandwielen in dit kosmische mechanisme? Het is een vraagstuk dat me altijd heeft geïntrigeerd, en in de loop der jaren ontdekte ik dat deze fascinatie naadloos aansluit op de complexe wereld van het bedrijfsleven.

Mijn academische reis, van Economie en Bedrijfskunde tot een MSc in Management aan de Universiteit Nyenrode, bracht me in een wereld waarin de mens als leidend wordt beschouwd in een organisatorische context. In deze omgeving ontdekte ik dat iedere organisatie een complex ecosysteem is, waarin elk individu zijn unieke rol en verantwoordelijkheden vervult. Met deze kennis probeer ik organisaties uit te dagen om tot de kern van complexe vraagstukken te komen, waarbij alle perspectieven in beschouwing moeten worden genomen.

Mijn benadering is geworteld in het geloof dat de waarheid vaak ergens in het midden ligt, met enkele uitzonderingen daargelaten. De ogenschijnlijk onoverbrugbare kloof tussen extremen blijkt vaak veel kleiner te zijn dan beide partijen aanvankelijk denken. Voor mij begint de oplossing vaak met simpelweg naar elkaar luisteren, met begrip voor elkaars perspectieven en uitgangspunten, zelfs als niet alles altijd volledig rationeel is. In mijn dagelijks leven heb ik ervaren dat vooruitgang voortkomt uit begrip en dat vooringenomenheid een van de grootste vijanden is van deze vooruitgang.

Deze overtuigingen zijn niet alleen persoonlijk, maar ook kernwaarden die de cultuur van SeederDeBoer weerspiegelen. Mijn passie voor het verkennen van de complexe weefsels van het universum en de bedrijfswereld, in combinatie met mijn overtuiging dat begrip de sleutel is tot vooruitgang, stelt me in staat om op natuurlijke wijze te ontwikkelen in de uitdagende wereld van organisatieadvies.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier