Suzan Brouwers - SeederDeBoer

Suzan Brouwers - Junior Consultant

“Het meest risicovolle om te doen, is te blijven hangen in het vertrouwde”

Bij SeederDeBoer draait het om ‘veranderingen’ en ‘transities’. Dat klinkt soms spannend en zelfs ongewild, omdat het impliceert het oud vertrouwde achter te laten. Wat we niet altijd doorhebben is dat alles constant onderhevig is aan veranderingen: wij als individuen, de maatschappij, de wereld. Verandering is dan ook niet voor niets de grootste constante onder ons. Mijn studies Politicologie en Internationale Betrekkingen leerden mij dat de status quo vaak comfortabel en vertrouwd voelt omdat er nog maar weinig ruimte is voor het maken van keuzes: die zijn grotendeels al voor je gemaakt. Het speelveld openen kan dan juist enorm bevrijdend werken, creativiteit losmaken en zeggenschap terugbrengen.

Wat ik hier niet mee wil zeggen is dat verandering altijd iets goeds is – ook ik geloof niet in dat sprookje. Waar ik wel in geloof, is in de potentie van verandering. Meegaan met de tijd. Verbeteren. Grenzen opzoeken, er soms net overheen stappen. Vernieuwen. En nét dat beetje lef tonen.

Graag laat ik je samen met mijn SeederDeBoer-collega’s de potentie van verandering inzien zodat we samen lekker aan de slag kunnen gaan. Ik doe dit met een grote lach, veel energie en een altijd kritische blik. Het kost mij weinig moeite om vijf kwartier in één uur vol te praten, maar ik ben meer van het motto ‘gewoon doen’. Als een kameleon pas ik mij gemakkelijk aan in nieuwe groepen en omgevingen en liggen mijn krachten in het verbinden van mensen, zoeken van concessies en het winnen van vertrouwen. Wat mij betreft dé ingrediënten voor het creëren van draagvlak bij verandering!

Als ik was blijven hangen in het vertrouwde had deze pagina nooit bestaan: ik heb voor verandering gekozen. Jij ook?

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier