Laura Bos - SeederDeBoer

Laura Bos - Managing Consultant

“Processen zijn vaak net als schaatsen: een slag naar links, een slag naar rechts en ondertussen ga je rechtdoor.”

Kennismaken?

Na 8 jaar in Zuid-Afrika te hebben gewoond, ben ik sinds 1 december 2023 weer terug in Nederland. Ik werkte daar, net als voorheen in NL, als consultant in de zorg. Ik specialiseerde me in de samenwerkingen tussen overheid en aanbieders van zorg met als onderwerpen Health Economics, Value Based Care, inkoop en supply chain van geneesmiddelen. Daardoor heb ik internationale expertise opgedaan in de herstructurering van de gezondheidszorg. Het deed me inzien dat er in het buitenland vaak naar Nederland wordt gekeken als koploper, als het gaat om Value Based Care en ons bijzondere zorg systeem. Zuid-Afrika wil een Nationale Zorgverzekering (de NHI) opzetten, om meer mensen betere zorg te kunnen bieden.

Nu dat ik terug ben ik Nederland, realiseer ik me dat we eigenlijk voor een vergelijkbare uitdaging staan. Hoe borgen we de kwaliteit voor een stijgend aantal patiënten? We weten allemaal dat door het stijgen van de leeftijd de bevolking ook meer zorg nodig gaat hebben. We weten ook dat er krapte is op de arbeidsmarkt. En dat het budget niet elk jaar stijgt, daar zijn grenzen aan de groei.. De vraag wordt komende jaren, hoe gaan we dat met elkaar oplossen? En los van wel of geen duidelijke plannen van de overheid, hoe gaan we intussen als partijen in de zorg, maar ook met lokale organisaties en overheden met elkaar samenwerken? Alles voor een gezondere samenleving. Er zijn al veel initiatieven, dus we gaan elkaar inspireren en het met elkaar oppakken. Dat gaat vast niet in één keer goed. Dat hoeft ook niet, als de beweging maar naar voren is. Net als schaatsen: een slag naar links, een slag naar rechts en intussen ga je rechtdoor.

Door bovenstaande uitdagingen kan ik niet wachten om weer bezig te zijn op de Nederlandse zorg markt. Wij als SeederDeBoer verschuiven de focus van ziekte naar gezondheid, cultiveren een nieuwe generatie leiders in de zorg, benutten de kracht van digitalisering en digitale innovaties, en bevorderen & benutten lokale en regionale samenwerking. Daar herken ik mezelf in. Ik streef ernaar bij te dragen aan kwalitatief betaalbare gezondheidszorgdiensten door middel van geïntegreerde zorgecosystemen via nieuwe vormen van financiering. Mijn doel is om waarde te creëren door samen te werken met zorgverleners, verzekeraars en alle andere relevante partijen om resultaten van hun sociale en commerciële investeringen in de gezondheidszorg te maximaliseren.

Mijn achtergrond is International Public Health en Health Economics. Binnen Nederland heb ik ervaring in zorginkoop tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen, concentratie en spreiding van zorg, kwaliteit van zorg en het ontwikkelen van uitkomst indicatoren. Ik streef naar het simplificeren van complexe vraagstukken in de zorg, waar samenwerking en integratie meer waarde creëert. Mijn kracht ligt in verbinden.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier