Sophie Holwerda - SeederDeBoer

Sophie Holwerda - Consultant & Talentmanager

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen. (Charles Darwin)”

Tijdens mijn bachelor bedrijfskunde realiseerde ik me dat organisaties áltijd onderhevig zijn aan verandering. Natuurlijk veranderingen intern, maar met name ook veranderingen die gestimuleerd worden door hun omgeving. Daarom geloof ik ook zo in de quote van Charles Darwin. Hoe prettig het soms ook kan voelen om in een vertrouwde situatie te blijven, veranderingen zullen altijd blijven komen. Het is aan de mensen en de organisaties hoe daar het beste mee om te gaan. Dit ervaar ik zelf ook vaak zo. Een verandering naar een nieuwe situatie zoals een nieuwe baan of opdracht, is vaak enorm spannend, maar geeft mij ook altijd een nieuwe boost aan energie. Ik ben dan ook altijd geneigd mezelf elke keer weer uit te dagen, grenzen te verleggen en nieuwe dingen op te zoeken.

Na de middelbare school koos ik voor de bachelor sociologie in Groningen. Menselijk gedrag in hun sociale omgeving is wat ik razend interessant vond. Echter kwam ik er in het eerste jaar achter dat mijn interesse breder was dan dat, en dat ik meer wilde leren over organisaties en hun mensen. Na het behalen van mijn propedeuse sociologie besloot ik daarom de overstap te maken naar de bachelor bedrijfskunde. Hier hoopte ik onder andere meer kennis te vergaren over alle verschillende aspecten binnen bedrijven. Ook hier werd mijn interesse in het menselijk gedrag binnen organisaties weer bevestigd. Ik ben me gaan realiseren dat in het gros van de bedrijven, de medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn.

Bij SeederDeBoer geloven we daarom ook in een menselijke aanpak bij veranderingen. Met mijn enthousiasme probeer ik iedereen mee te krijgen, maar ook te luisteren naar een ieders verhaal en mening. Samen kijken we vervolgens naar de beste oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerken, eerlijkheid en kritisch zijn daarin de belangrijke factoren zijn die jou, ons samen en de organisatie uiteindelijk verder zullen brengen.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier