Lotte Huitema - SeederDeBoer

Lotte Huitema - Senior Consultant

“Als je nooit springt, kun je niet vallen. Maar je vliegt ook niet”

Sport was en is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik had geen typisch studentenleven, mijn dag begon om 7 uur met een roeitraining op de Amsterdamse Bosbaan. Vervolgens door naar de VU en aan het einde van de dag weer trainen. De combinatie van het vele trainen en studeren heeft mij geleerd gedisciplineerd en gestructureerd te werken. Ik heb tijdens deze combinatie van roeien en studeren drie belangrijke lessen geleerd. Ik heb geleerd om alles uit mijn tijd te halen én daarbij ook mijzelf altijd te blijven ontwikkelen. Maar de belangrijkste les die ik tijdens het roeien geleerd heb is ondanks de verschillende achtergronden van mensen met wie je samenleeft en samenwerkt, er vol voor te gaan om zo het beste resultaat te bereiken.

Het beste resultaat met verschillende karakters

Een goed voorbeeld waarin ik dit inzicht kon toepassen is bij de fusie van twee ziekenhuizen. Tijdens deze fusie heb ik meegewerkt aan de verbetering van de samenwerking tussen medewerkers van beide ziekenhuizen. Ook hier waren er medewerkers met verschillende achtergronden en ook zij moesten met elkaar het beste resultaat bereiken. Het geeft veel energie wanneer je ziet dat de samenwerking tussen werknemers na deze fusie soepel verloopt en ze samen voor één resultaat gaan.

Alles uit de tijd halen en blijven ontwikkelen

Ik kwam de quote "Als je nooit springt, kun je niet vallen. Maar je vliegt ook niet" tegen en deze sprak mij direct aan want wanneer ik iets doe ga ik daar volledig voor.

Binnen SeederDeBoer wil ik mij ook blijven ontwikkelen en alles uit mijn tijd halen. Mijn studie en werkervaringen waren met name zorggericht, daarom wilde ik ook graag ervaring opdoen buiten de zorgsector. Dit heb ik gedaan bij een grote Nederlandse bank. Tijdens deze opdracht in de financiële sector heb ik veel gezien. Ik heb geleerd om met harde deadlines te werken en snel resultaten op te leveren. Mijn persoonlijke drive om resultaten op te leveren kwam hier goed tot zijn recht.

Inmiddels ben ik doorgegroeid naar consultant. De ervaringen in de projecten en de samenwerking met collega’s binnen SeederDeBoer hebben mij de mogelijkheid gegeven om deze stap te maken.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier