Veerle Miltenburg - SeederDeBoer

Veerle Miltenburg - Junior Consultant

“de mens maakt de verandering”

Tijdens mijn bachelor International Business Administration en mijn Masters Strategic Management en Accounting & Financial Management heb ik veel geleerd over organisaties, zowel op financieel als bedrijfskundig vlak. Onderwerpen die mij fascineren zijn strategievorming, strategie implementatie of het gebruik van financiële kennis in besluitvorming. Er ontbreekt echter iets belangrijks in mijn ogen: de impact van strategische beslissingen of veranderingen op de mens binnen een organisatie. Ondanks dat een nieuwe strategie of verandering op papier goed lijkt, zijn het uiteindelijk de mensen in de organisatie die deze verandering daadwerkelijk tot stand brengen. Verandering is immers mensenwerk.

Na deze studies besloot ik een tijdje iets compleet anders te gaan doen. Ik ging in een asielzoekerscentrum werken. De werkdagen waren 13 uur lang, maar ik had nog nooit zoveel energie. Door alleen al vriendelijk te zijn, kon ik iets betekenen in het soms uitzichtloze leven van een bewoner. Dit gaf veel voldoening en hier besefte ik dat ik energie kreeg van de verbinding aangaan met mensen. In deze dynamische omgeving was ik getuige van voortdurende veranderingen en uitdagingen waarmee zowel de organisatie als de bewoners werden geconfronteerd. Hier werd het mij nog duidelijker: de mens maakt de verandering. Het vermogen om snel te schakelen en me aan te passen aan verschillende situaties heeft me geleerd dat flexibiliteit en veerkracht essentiële eigenschappen zijn in het effectief managen van verandering.

Bij SeederDeBoer kan ik mijn bedrijfskundige achtergrond combineren met mijn aandacht voor de mens. Een open blik en een onbevooroordeelde houding vormen vaak de sleutel tot echt begrijpen van vragen en mensen. Door mezelf moeiteloos aan te passen aan verschillende groepen, maak ik snel een connectie en krijg ik een dieper begrip van wat er werkelijk speelt in een organisatie.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier