Marco Weel - SeederDeBoer

Marco Weel - Managing Consultant

“Niets heeft betekenis van zichzelf, anders dan de betekenis die jij er aan geeft.”

Wat leuk dat je de moeite neemt iets meer van mij te weten te komen!

Ik zal je kort iets vertellen van mijn persoonlijke reis die mij heeft geleid naar SeederDeBoer en wat mij in het werk energie geeft.

Mijn persoonlijke loopbaanreis begon met de opleiding tot bedrijfskundige, eerst in de breedte daarna verdiepend in het financiële werkgebied. Ik wilde geen accountant worden, wel controller. Als inmiddels ‘Register Controller’ werd ik vanuit Finance vaak de spin in het web op belangrijke plekken in de voor werkende organisaties. Op basis van betrouwbare data kon ik adviseren, plannen en organiseren, in verbinding met de missie en strategie van de organisatie. Na verloop van tijd kon ik mijn passie voor het controllersvak doorgeven via het leidinggeven aan teams van controllers en werd ik sparringpartner voor directies.

Bij het optimaal organiseren van Finance & Control processen ontstond mijn interesse voor het domein van organisatiekunde. Door de tijd heen ging ik me verdiepen in Lean, Kaizen, zelfsturende organisaties en later Scrum en SAFe. Ik ging de organisatiestructuur zien als een belangrijke bepalende factor voor het succes van de organisatie. Ook ben ik me gaan verdiepen in de werking van (inter-)persoonlijke effectiviteit, in de vorm van NLP, systemisch werken, coaching en een persoonlijke zelfanalyse. Want uiteindelijk zorgen mensen voor de strategie-executie en maken zij de organisatie.

De laatste jaren in een lijnfunctie was ik actief als ketenregisseur en programmamanager Finance, bij de Volksbank. Daarbij kon ik perfect mijn kennis van het Finance domein combineren met mijn verandermanagement vaardigheden en goede netwerk in de organisatie. Het succesvol aan- en besturen van verbeteringen, in teamverband, dat is wat mij energie geeft!

In 2022 besloot ik mijn opgedane kennis en ervaring in te gaan zetten via een consultancybedrijf. Heel bewust koos ik voor SeederDeBoer om met een hedendaagse relevante filosofie organisaties te ondersteunen bij complexe impactvolle veranderingen.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier