Bram van der Graaf - SeederDeBoer

Bram van der Graaf - Managing Consultant

“Zonder verandering geen vooruitgang”

Zonder verandering geen vooruitgang. Van jongs af aan ben ik bezig met het zoeken naar vernieuwing en vooruitgang. Ik krijg er energie van om samen met anderen ideeën in de praktijk te brengen. Iets waarin groei zit voor de betrokken mensen, organisatie, klanten en daarmee ook voor de maatschappij.

Het innoveren heb ik heel hands-on geleerd, eerst als ondernemer en daarna in de rol als adviseur. Ik heb ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en de marktintroductie daarvan. Hierin heb ik het gehele proces doorlopen: van ideevorming tot aan de implementatie zelf. Het toewerken naar het juiste idee met de nodige passie en creativiteit, in combinatie met het resultaatgericht werken naar een marktintroductie spreekt me aan. Naast deze praktische insteek drijft het strategisch organisatievraagstuk erachter mij. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je innovatiever wordt en tegelijkertijd ook de bestaande dienstverlening zo efficiënt mogelijk blijft leveren? Een goede balans moet worden gezocht tussen exploiteren en exploreren, waarbij ik zie dat veel organisaties vooral moeite hebben om meer te exploreren. Om dit in een organisatie voor elkaar te krijgen zijn er veranderingen nodig op het gebied van leiderschap, gedrag, werkwijze, structuur en strategie. Het analyseren en oplossen van dit complexe vraagstuk is de uitdaging die ik graag aan ga.

Sinds 2012 werk ik bij SeederDeBoer. De organisatie past goed bij mij omdat het een mooie combinatie heeft in het werken met hoofd en hart. Voor mij betekent dit dat ik het fijn vind om mijn kennis in te brengen en samen met mensen te verkennen hoe zij zich verhouden tot het vraagstuk. De complexiteit in de combinatie tussen inhoud, gedragsverandering en vormgeven van een passend veranderproces geeft mij erg veel energie.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier