Lotte Hart - SeederDeBoer

Lotte Hart - Partner

“Inzicht zonder handelen geeft geen verandering”

De aanpak van SeederDeBoer wordt omschreven met termen als ‘resultaatgericht’, ‘mensgericht’, ‘vrij denken’ en ‘doen’; karakteriseringen die ook op mij van toepassing zijn. Ik ben graag praktijk- en oplossingsgericht bezig en combineer mijn enthousiasme met een flinke dosis creativiteit.

Binnen SeederDeBoer specialiseer ik me in opdrachten op het gebied van data en data-analyse. Ik geloof er in dat de toekomst van bedrijven afhangt van data. Door slim gebruik te maken van data maak je betere beslissingen. Dat levert een bedrijf veel op: meer inzicht in bedrijfsprocessen, meer efficiëntie, betere service voor de klant, compleet nieuwe producten en diensten, enzovoort.

Ik help bedrijven bij de stap naar meer data-gedreven werken. Zo’n verandering is niet slechts een kwestie van het aan elkaar knopen van databases, of het aannemen van slimme data scientists. De echte verandering zit juist in de werkprocessen, cultuur, en manier van leidinggeven. Waar stuur je op? Hoe neem je een beslissing? Wanneer kiezen we ervoor een proces te veranderen? Dit vraagt veel van medewerkers. Ik vind het erg leuk om dit soort trajecten vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Zo help ik bedrijven de juiste stappen te zetten in de digitale wereld.

SeederDeBoer is anders dan andere consultancybedrijven. Gelukkig maar, want mijn beeld van een consultant was altijd: je geeft een klant advies en vertrekt weer. Dat is niet de aanpak van SeederDeBoer. Een stip op de horizon tekenen is niet zo moeilijk, de uitdaging zit hem in het daadwerkelijk bereiken van je doel. Echt de boel in verandering te brengen. Dat is vaak veel moeilijker dan gedacht. Het vereist niet alleen resultaatgerichtheid, maar ook mensenkennis, creativiteit en een praktische instelling. De opdrachtgevers voor wie ik werk hebben vaak al een goed idee waar ze naar toe willen. Ik kan ervoor zorgen dat er daadwerkelijk beweging ontstaat; geef niet alleen advies, maar draai mee in het team. Zo realiseer ik samen met de klant resultaat.

Relevante items

artikel
Interview met Lotte Hart, partner bij SeederDeBoer
Al onze mensen bekijken?
Kijk hier