Youri Slabber - SeederDeBoer

Youri Slabber - Consultant

“Samen rust vinden in de drukte”

Afstuderen en beginnen met werken tijdens een pandemie was anders dan ik mij in de jaren daarvoor had voorgesteld. Een periode waarin veel veranderingen plaatsvonden of versneld werden doorgevoerd. Het dagelijks leven werd nog meer digitaal dan het al was en het menselijk contact moesten we missen. Ik zag hoe het gemis van contact in no-time en met veel creativiteit een digitale invulling kreeg, van virtueel vergaderen tot virtueel de kroeg in. Er werden nieuwe platformen en services geïmplementeerd of intensiever gebruikt en er werd gekeken hoe beter en efficiënter digitaal konden worden gewerkt. Allemaal complexe vraagstukken die opgelost moesten worden en waar we onszelf aan moesten aanpassen in een snel veranderende omgeving. Ik merkte dat ik in die drukte en door alle schermen heen het menselijke aspect niet uit het oog mocht verliezen. Door contact te zoeken met elkaar en samen op zoek te gaan naar de essentie, kunnen we samen rust vinden in de drukte.

Mijn studententijd ben ik begonnen met de bachelor organisatiewetenschappen waarin ik mij vooral heb verdiept in de ‘human side of business’. Hier leerde ik om vanuit meerdere perspectieven naar een vraagstuk in een organisatie te kijken. Dit past goed bij mij, ik heb een brede interesse, ben sociaal, beschouwend en haal voldoening uit samenwerken. Maar om in een wereld die snel verandert echt te begrijpen welke problemen onderliggend zijn voor een vraagstuk had ik het gevoel dat er nog wat ontbrak. Ik had de behoefte om ook vanuit een praktische kant die digitale transities en bijkomende vraagstukken te begrijpen en besloot daarom te kiezen voor de master Data Science & Society. De combinatie van deze studies vormt een brede basis om vanuit verschillende perspectieven te kijken wat er nodig is en op die manier een bruggenbouwer te zijn tussen verschillende disciplines.

Na het afronden van mijn master wilde ik graag de ‘human side of business’ in ogenschouw blijven nemen. Zo ben ik bij SeederDeBoer terecht gekomen, werken aan complexe vraagstukken maar hierbij het menselijke aspect niet uit het oog verliezen. Als Junior Consultant kan ik die brede interesse verder ontwikkelen in het Consultancy Traineeship. Een mooie manier om te blijven groeien, als persoon en als professional. Ik werk en leer graag in teamverband. Dat vind ik ook bij SeederDeBoer, een open en stimulerende omgeving om als Junior Consultant van en met elkaar te leren.


Al onze mensen bekijken?
Kijk hier