Liselotte Schipper - SeederDeBoer

Liselotte Schipper - Junior Consultant

“Als je gepassioneerd bent over de dingen die je doet, zul je er succesvol in worden.”

Van kleins af aan heb ik meegekregen dat wanneer je passie hebt voor iets, je hier succesvol in zal zijn. En hoewel dit soms complexer is dan het klinkt, geloof ik echt dat intrinsieke motivatie de basis is van succes, zowel in mijn persoonlijk leven als tijdens complexe verandertrajecten. Als de motivatie er is, is het fundament van een project gelegd.

De mens centraal, dat was wat me direct aansprak toen ik kennismaakte met SeederDeBoer. Zelfs nu ik nog aan het begin sta van mijn ontdekkingstocht van wat SeederDeBoer is en hoe ik mijn rol als consultant ga invullen, weet ik dat de kritische, eigenzinnige manier waarop deze organisatie te werk gaat goed bij me past. Nieuwsgierigheid is iets wat mij kenmerkt: ik ben benieuwd naar organisaties, naar mensen en hoe dat geheel functioneert. Die nieuwsgierigheid zorgde er ook voor dat ik heb gekozen voor een brede opleiding. Met een achtergrond in (bedrijfs)economie, marketing en politicologie heb ik geleerd vanuit verschillende perspectieven te kijken. Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal en een situatie is nooit zwart-wit: er moet altijd nuance aangebracht worden.

Het duurde even voor ik doorhad dat consultancy ‘mijn ding’ is, maar tijdens de laatste jaren van mijn opleiding besefte ik dat mijn brede interesse, nieuwsgierigheid in mensen en organisaties goed aansluiten bij het consultancyvak. Binnen de master Marketing en een extra curriculair masterclassprogramma van de VU heb ik bovendien geleerd hoe het is om een case te doorgronden en op creatieve wijze oplossingen aan te dragen aan verschillende organisaties. Ik had veel plezier in het projectenwerk, het samenwerken en het opleveren van het beste resultaat. Écht luisteren en als team iets moois neerzetten, daar krijg ik energie van.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier