Julius Huberts - SeederDeBoer

Julius Huberts - Consultant

“Veranderen is mensenwerk”

Gedreven door de wens om maatschappelijke impact te maken adviseer ik organisaties in verandering. We leven in een tijd waarin de wereld om ons heen zo snel verandert dat verandering de enige constante lijkt. Verandering is een constant gegeven in mijn persoonlijk leven. Een verandering van studie, van hobby, van stad, van werk. Ik heb gemerkt dat de bewuste keuze voor een andere manier van doen mijn blikveld en ook mijn mening kan veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat een creatieve blik ruimte geeft om te leren en te groeien. Het is goed om te behouden wat werkt maar alleen als je als organisatie en individu eerlijk durft te bezien of je vaste gebruik dienend is, of dat je het zo doet 'omdat je het altijd zo gedaan hebt'.

Volgens sommigen leven wij niet in een tijd van verandering maar zelfs in een verandering van tijdperk. In mijn eigen leven heb ik de wereld zien digitaliseren en automatiseren in razend tempo. Het meegaan met en reageren op deze ontwikkelingen vraagt veel van mensen en organisaties. In mijn werk als leidinggevende in een grote organisatie heb ik van dichtbij gezien wat ingrijpende koersverandering vraagt van medewerkers. We staan als samenleving voor grote uitdagingen op verschillende gebieden. Personeelstekorten, groeiende aandacht voor impact op ons klimaat, individualisering van de samenleving en de vierde industriële revolutie waarbij de fysieke, digitale en biologische werelden versmelten. Denk aan de integratie van kunstmatige intelligentie, robotica en andere technologie.

Een constante in al deze veranderingen is de mens die zich moet verhouden tot deze constant veranderende context. Uiteindelijk zijn het de mensen in onze organisaties die een verandering 'doen'. Zij zijn onmisbaar.

In 2023 heb ik mij aangesloten als consultant bij SeederDeBoer. Deze functie geeft mij de kans om mij in te zetten voor verschillende organisaties in de publieke sector. Deze afwisseling geeft mij energie omdat ik nieuwsgierig van aard ben. Wat SeederDeBoer bijzonder maakt is dat ik de vrijheid krijg om te adviseren met hoofd en hart. Samen met mijn collega's zet ik mij in om elke dag het werken in de publieke sector fijner, efficiënter en impactvoller te maken.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier