Annemarieke Timmers - SeederDeBoer

Annemarieke Timmers - Consultant

“Zonder nieuwsgierigheid geen wijsheid”

Nieuwsgierigheid is in mijn optiek één van de belangrijkste bouwstenen voor wijsheid. Met een nieuwsgierige houding probeer ik constant nieuwe kennis tot mij te nemen waarmee ik vervolgens andere mensen weer kan helpen. Daarnaast probeer ik middels deze houding ook andere mensen te inspireren om vol nieuwsgierigheid het gesprek aan te gaan met elkaar en samen te leren.

Mijn nieuwsgierigheid heeft ook in mijn studiekeuze een grote rol gespeeld. Tijdens mijn bachelor Bestuurskunde aan de universiteit van Leiden en master International Business aan de UvA is er een breed scala aan vraagstukken en perspectieven de revue gepasseerd. Van een project omtrent het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid binnen gemeentes, tot een opdracht rondom het optimaliseren van internationale bedrijfsstrategieën. Welk vraagstuk er ook voor mij lag, de beste oplossingen kwamen tot stand door discussie. Een beetje frictie is geen enkel probleem, als men uiteindelijk maar uitkomt bij de gemene deler en samen tot een oplossing komt.

Een van mijn meest waardevolle lessen die ik uit deze studietijd heb meegenomen, is dat je de mooiste gesprekken en discussies voert wanneer je met een open en onbevooroordeelde houding wel de scherpe vragen aan elkaar durft te stellen. Door de jaren heen is dit ook mijn werkwijze geworden. Een werkwijze waarin ik altijd eerst luister naar de ander, doorvraag, en ook zelf kritische vragen wil ontvangen. Een werkwijze waarin openheid en kwetsbaarheid juist mijn kracht laten zien. Bij SeederDeBoer zie ik de mogelijkheid om hierin te groeien. Om steeds beter te ontdekken hoe je nou de juiste vragen stelt en hoe je de ander ook steeds beter kan gaan begrijpen. Het is dan ook mijn ambitie om deze vaardigheden te vertalen naar concrete opdrachten om zo de mensen en organisaties om mij heen te helpen.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier