Nona de Fretes - SeederDeBoer

Nona de Fretes - Junior Consultant

“Vulnerability is the birth place of innovation, creativity and change. (Brene Brown)”

Breed geïnteresseerd, nieuwsgierig en betrokken. Deze drie eigenschappen zijn al van jongs af aan kenmerkend voor mij en hebben een grote rol gespeeld in de keuzes die ik heb gemaakt. Zo begon ik mijn studiecarrière in het mooie Rotterdam binnen de studie Bedrijfskunde, een studie waar een heel divers aantal vakken aan bod komt en waar ik mijn interesse ontdekte voor de menselijke kant van het bedrijf, zoals HR en gedrag binnen organisaties. Op basis van de energie die ik hieruit haalde koos ik vervolgens voor een Master in verandermanagement en consultancy.

In eerste instantie zag ik mezelf nooit als een consultant, omdat dit in mijn ogen voornamelijk haantjes de voorste waren en de mensen die het hardst spraken in een groep. Echter, tijdens deze master heb ik geleerd dat consulting voornamelijk draait om luisteren. Een consultant komt een bedrijf binnen om samen met de werknemers van dat bedrijf een oplossing te vinden voor de problemen die zich daar momenteel afspelen. Dat gebeurt door het praten met en luisteren naar mensen en door out of the box te denken. Het leggen van die connectie en samen tot de meest optimale oplossing komen vereist een stukje kwetsbaarheid, zowel vanuit de klant als vanuit de consultant. Deze focus op samen zoeken naar de beste oplossing door samen de diepte in te gaan is wat mij aanspreekt in consulting en SeederDeBoer.

SeederDeBoer houdt zich sterk bezig met mensenwerk en tot de essentie van een vraagstuk te komen. Deze kernwaarden plus de warme, uitnodigende sfeer binnen het bedrijf en de focus op persoonlijke ontwikkeling maken SeederDeBoer een passende werkgever voor mij. Ik haal energie uit het continue blijven ontwikkelen, mezelf uit te dagen met vraagstukken rondom de mensen in een organisatie en dit te doen door mezelf kwetsbaar op te stellen samen met de mensen om me heen.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier