Maaike van der Meulen - SeederDeBoer

Maaike van der Meulen - Junior Consultant

“Logic will get you from A to Z; Imagination will get you everywhere. (Albert Einstein)”

Eén van de redenen waarom ik voor SeederDeBoer kies is de mensgerichtheid. Tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening kwam ik in aanraking met het maatschappelijk werkveld. Hier sprak ik met de mensen die bij deze organisaties werken, maar ook met de mensen die hulp of zorg van deze organisaties krijgen. Ik kwam erachter hoe belangrijk deze organisaties zijn in onze maatschappij, hoeveel er nog te verbeteren is maar vooral hoe belangrijk de mensen binnen deze organisaties zijn.

Dit heeft mij doen realiseren dat ik organisaties graag wil helpen veranderen om zo ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. Om dit te realiseren heb ik besloten om de master Beleid, Communicatie en Organisatie te gaan volgen. Deze master richt zich namelijk op verandering binnen organisaties en besteedt daarbij veel aandacht aan de mensen binnen organisaties, wat naar mijn inzicht een mooie basis is. Daarnaast heb ik heb ik een maatschappelijke bijdrage geleverd door mijn thesis te schrijven over B Corp, een duurzaamheidscertificering. Ik heb binnen SeederDeBoer onderzoek gedaan naar de redenen waarom duurzaamheidsveranderingen mislukken en hoe dit voorkomen kan worden. Ik heb hierbij meegewerkt in de B Corp actiegroep, waar ik nu nog steeds een actieve rol in heb.

Een andere reden waarom ik voor SeederDeBoer kies is de kernwaarde vrijdenken. Deze kernwaarde sluit goed aan bij mij als persoon en de manier waarop ik werk. Dat is ook terug te zien in de bovenstaande quote die ik meekreeg mijn diploma-uitreiking. Ik geloof er namelijk in dat je met logisch nadenken een heel eind komt maar dat je voor echte verandering vrij moet kunnen denken. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld, organisaties, mensen en verhalen helpt hier niet alleen bij, maar maakt ook dat ik hier energie van krijg.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier