Loïs Kraaikamp - SeederDeBoer

Loïs Kraaikamp - Consultant

“Change begins from the bottom up”

Verandermanagement heeft mij van jongs af aan al geïnteresseerd: waarom is veranderen belangrijk en kan er tegelijkertijd zoveel weerstand en ongemak bij ontstaan? Deze interesse heeft geleid tot mijn keuze voor de bachelor Facility Management en master Organization Studies, waar ik diverse projecten heb uitgevoerd binnen de commerciële-, publieke- en zorgsector op het gebied van organisatieveranderingen. Hier werd het voor mij duidelijk dat een organisatieverandering vaak van bovenaf wordt geïnitieerd, maar ook door de onderste lagen in de organisatie gedragen moet worden om succesvol te zijn. Het creëren van draagvlak vraagt om betrokkenheid bij en vertrouwen in het veranderproces en in de praktijk zie ik dat organisaties hier nog vaak tegenaan lopen.

Door mijn nieuwsgierigheid naar verschillende culturen heb ik een halfjaar in Italië gestudeerd en een avontuurlijke reis gemaakt door Midden-Amerika: keuzes waar ik in het begin weerstand en ongemak bij voelde, maar die me ontzettend veel hebben gebracht. Na mijn master ben ik in de periode van de coronapandemie aan de slag gegaan bij de GGD. Bij deze organisatie hield ik me bezig met het verbeteren van de bedrijfsprocessen en interne communicatie, waar verandermanagement continu centraal stond. Mijn passie voor verandermanagement, in het specifiek binnen de zorg- en publieke sector, is hierdoor alleen maar versterkt.

Het gesprek aangaan en betrokkenheid creëren is een belangrijke les die ik vanuit mijn eerdere project- en werkervaring wil meenemen naar andere organisaties. Ik sta bekend als een aanpakker die met mensen van verschillende lagen in de organisatie in gesprek gaat om zo tot een gedragen oplossing te komen. Omdat SeederDeBoer zich écht richt op de menselijke kant binnen organisaties, zit ik hier goed op mijn plek. Met de ruimte die SeederDeBoer biedt voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, verwacht ik de komende tijd te ontdekken binnen welk gebied van transformatievraagstukken ik mij verder ga specialiseren.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier