Koen Snieder - SeederDeBoer

Koen Snieder - Junior Consultant

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make. (Jane Goodall)”

Grote vraagstukken vragen om slimme veranderingen. Als junior consultant met een achtergrond in innovatiemanagement zie ik verandertrajecten als kansen voor verbetering. Innovatie is de combinatie van vernieuwing en waarde creatie. Door verandertrajecten te benaderen als innovaties help ik organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Deze veranderingen hoeven niet altijd radicaal van aard te zijn. Soms zijn juist de incrementele aanpassingen het effectiefst.

Al vroeg in mijn studententijd was voor mij duidelijk dat het vak van de consultant het beste aansluit bij mijn vaardigheden en interesse om verandering teweeg brengen. De keuze voor SeederDeBoer was uiteindelijk gemaakt omdat SeederDeBoer niet alleen verbetertrajecten ontwerpt maar deze ook uitvoert. Door betrokken te zijn bij de implementatie van de ontworpen plannen zal je obstakels en kansen ontdekken die vooraf niet te voorspellen waren. Dit geeft je als consultant de mogelijkheid om mooie plannen ook echt om te zetten in toegevoegde waarde.

Behalve mijn studie is mijn sport ook een bron voor inspiratie over hoe je met verandering om kan gaan. Als rolstoelbasketballer heb ik veel teamgenoten die radicale veranderingen en tegenslagen hebben meegemaakt. Door te zien hoe zij met deze veranderingen omgaan ben ik verder geïnspireerd om de huidige situatie slechts als vertrekpunt te benaderen. Vanaf daar kan onderzocht worden wat er allemaal mogelijk is.

Door goed te luisteren gecombineerd met een optimistische levensvisie ondersteun ik organisaties om zichzelf te verbeteren.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier