Ellen Kempers - SeederDeBoer

Ellen Kempers - Senior Consultant

“Zie niet wat je denkt te zien, maar zoek wat er echt is”

Bij iedere persoon of organisatie die je tegenkomt, zie je in eerste instantie slechts een klein stukje van de volledige werkelijkheid: het ‘topje van de ijsberg’. Ons brein is daarbovenop ook nog eens zó ingericht, dat we al snel een invulling geven aan dat wat we in eerste instantie slechts kunnen zien. Mijn overtuiging is dat je alleen door verder te kijken, goed te luisteren en door te vragen, je een ander kunt begrijpen. Pas dan kun je beginnen met de zoektocht naar een passend antwoord. Dit heb ik geleerd tijdens een lang gesprek dat ik voerde met een patiënt tijdens één van de vele nachtdiensten die ik heb gewerkt als verpleegkundige in een ziekenhuis.

In datzelfde ziekenhuis werd mij gaandeweg ook duidelijk dat ik me sterk aangetrokken voel om zorg overstijgend bij te dragen, aan bijvoorbeeld de kwaliteit van zorg, strategische beleidsvorming of verandermanagement en -vraagstukken. Na het afronden van de master Klinische Gezondheidswetenschappen ben ik me dan ook gaan richten op werken aan deze aspecten in de zorg. Zo heb ik twee jaar als kwaliteitsadviseur gewerkt bij een zorgorganisatie waar ik onder meer heb geleerd dat duurzaam resultaat te bereiken is als je het laat komen vanuit de stakeholders zélf. Er gebeurt ontzettend veel in de zorgsector en daarom is het voor zorgorganisatie belangrijk om de huidige aanpak kritisch tegen het licht te houden om ook in de toekomst hoogwaardige zorg te kunnen blijven bieden voor iedereen die dat nodig heeft.

Het vervullen van een rol waarbij ik diverse belangen, wensen en bezwaren kan bundelen en vertalen naar een pragmatische oplossing die op diverse niveaus kan worden toegepast geeft mij heel veel voldoening. Graag help ik organisaties met lef om een sprong in het diepe te wagen. Dit heb ik ook gevonden bij SeederDeBoer, waar er op een innovatieve manier gewerkt wordt en er alle ruimte gegeven wordt aan persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en initiatieven. De integere en menselijke manier van werken spreekt mij zeer aan. Bij SeederDeBoer kan ik mezelf zijn.

Al onze mensen bekijken?
Kijk hier