Anke ter Horst - SeederDeBoer

Anke ter Horst - Partner

“Ruimte creëren voor de noodzakelijke veranderingen”

Waar ik energie van krijg, is samen resultaten bereiken in een complexe omgeving. Ik werk graag nauw samen aan vraagstukken die de aandacht verdienen en waar de oplossing verre van voor de hand liggend is. Ik ben sterk en geduldig in inzicht te geven in het waarom, het wat en de toegevoegde waarde van wat nieuw en anders kan. Of wat er nieuw en anders moet. Ik denk en werk vanuit de (situationele) context van organisaties. Het is daarbij geweldig om te zien hoe effectief iedereen wordt als hij of zij vanuit de eigen rol, positie en kerncompetenties samenwerkt aan één gemeenschappelijk doel. Een gezamenlijk missie. Hoe mensen en organisaties zich enorm kunnen ontwikkelen in lastige processen.

Het meeste plezier ervaar ik wanneer ik de mensen ook daadwerkelijk enthousiast weet te krijgen om samen te werken aan de ontwikkeling en implementatie van de verandering èn als wat we doen ook bijdraagt aan de zorg, of het voorkomen van zorg, voor de patiënt. Ik merk dat het me goed doet een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde samenleving. Aan de maatschappij. Aan een klein beetje meer plezier en geluk, ook als je ziek bent. Vaak zit dit al in hele kleine dingen. In de jaren dat ik in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) werkte, heb ik dagelijks patiënten de weg gewezen als zij de weg kwijt waren, een praatje gemaakt in de lift of in de rij bij de kassa van de koffiecorner. Of een kopje koffie gehaald voor een verwarde patiënt die met zijn rollator nog net, maar wel twee uur te vroeg, de wachtkamer had bereikt waar ik toevallig zat te wachten op een afspraak. Dit soort dingen maakt mijn werk extra mooi.

Dat is waarom ik iedere dag met een enorme dosis plezier en energie aan het werk ben. Samen met collega’s bij verschillende klanten en natuurlijk hier bij SeederDeBoer. Wij zijn vrije en onafhankelijke denkers. Hier voel ik me thuis. Maar dat vrije denken doe ik niet (alleen) voor de lol. Ik word gedreven door het bereiken van concrete resultaten met een positieve kijk en aansturing. Met kleine stapjes als het nodig is. Met grote sprongen als het kan. En natuurlijk onderbouwd met deugdelijke analyses en in open dialoog.

Ik heb ruim ervaring opgedaan in veel, en veel verschillende, organisaties in de gezondheidszorg. Ik heb mijn scherpe gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen steeds goed kunnen gebruiken. Juist omdat ik veel in de top van die organisaties mijn werk heb gedaan en daarin verbindend ben tussen bestuurders, professionals en management. Tussen bestuur en toezicht. Verbindend tussen de strategische koers en operationele uitvoering daarvan in de praktijk. Gerelateerd aan wat ertoe doet voor de patiënt. Die verbinding maakt het mij mogelijk door te dringen tot de kern van de problematiek. Die verbinding en focus op het werkelijke probleem is absoluut noodzakelijk als je resultaat wil bereiken in een complex en politiek gevoelig speelveld als de gezondheidszorg. En dat is waar ik voor sta.

Dat is ook de reden waarom ik in 2016 bij SeederDeBoer ben begonnen. Hier tref ik vrije denkers, analytisch sterk die met een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen graag resultaten neerzetten in complexe vraagstukken. Dat is heerlijk en tegelijk gewoon vuurwerk!

Relevante items

artikel
Anke ter Horst partner bij SeederDeBoer
Al onze mensen bekijken?
Kijk hier