Data & Digitaal - SeederDeBoer

Thema — Data & Digitaal

AI, ChatGPT, de cloud – onze wereld wordt steeds digitaler en data steeds belangrijker. Ben jij klaar voor de toekomst?

Onze diensten

Datagedreven werken

Uiteindelijk moet data leiden tot slimmere beslissingen. Dat vereist een datavolwassen organisatie. Een datagedreven cultuur gaat over meer dan data alleen – hoe interpreteer je de inzichten uit data en gebruik je deze in je werk?

Lees meer

IT implementaties

Het implementeren van nieuwe systemen of het upgraden van bestaande systemen is noodzakelijk om vooruitgang te maken als organisatie. Nieuwe technologie omarmen leidt tot efficiëntere bedrijfsprocessen.

Lees meer

IT en data governance

Zonder spelregels, afspraken en richtlijnen over het gebruik van IT-technologieën, tools, applicaties en data komt het gebruik van nieuwe toepassingen niet van de grond. Hoe zorg je dat IT-organisatie slim wordt bestuurd en je data op orde blijft?

Lees meer

Business analytics en AI

De toename van informatie biedt interessante kansen: slimme analyses leiden tot nieuwe inzichten. Maar waar begin je? Hoe ga je slim om met alle data die er in jouw organisatie is?

Lees meer

Visie

Het (meer) inzetten van data en digitale technologieën binnen je organisatie noemen we digitale transformatie.

Digitale Transformatie

Het doel van digitale transformatie: verbeterde prestaties, slimmere beslissingen en daarmee concurrentievoordeel. Dit doel bereik je bijvoorbeeld door het introduceren van AI of het gebruik van data-analyse en voorspellende modellen om betere beslissingen te nemen. Soms wordt een digitale transformatie afgedwongen: bestaande software voldoet niet meer en moet worden vervangen, of wet- en regelgeving stelt nieuwe eisen aan je IT- en datalandschap.

Digitale transformatie is essentieel, maar ook ingewikkeld en duur. Veel IT projecten mislukken en de meeste slimme AI modellen komen niet uit de pilot fase om vervolgens ergens in een lade te eindigen. Het is lastig te bepalen waar te starten, maar soms nog lastiger om tijdens de verandering focus te houden en zo de eindstreep te behalen.

Wij helpen bij het bepalen én halen van de eindstreep. Hierbij hanteren we de volgende principes voor succesvolle digitale transformatie:

Het gaat over mensen - niet over data of IT

Een digitale transformatie gaat nooit alleen over IT of data. Ook al introduceer je nieuwe technologie, de echte verandering gaat over mensen – de medewerkers, klanten of stakeholders die met de nieuwe technologie gaan werken.

Groot denken, klein beginnen

Wij geloven in evolutionair veranderen. Door klein te starten voorkom je dat projecten groter en complexer zijn dan nodig, en kun je makkelijk bijsturen wanneer dat nodig is. We zijn fan van agile werken en van in een heleboel kleine stappen veel meters maken.

Use cases zijn essentieel

Een use case is een kort verhaal waarin het probleem en de behoefte van eindgebruikers kort en simpel wordt weergegeven. Zonder heldere use cases vergeet je het doel vaak halverwege, waardoor een IT project mislukt of een data-analyse nooit écht wordt gebruikt. Daarom besteden wij altijd veel aandacht aan het op papier krijgen van use cases. Zodat iedereen altijd snapt: hiervoor doen we het.

Praten met een expert?
Neem contact op
Relevante items

artikel
Waarom heeft data zo’n impact op onze klimaatdoelstellingen?
Case
Vergroten van de datavolwassenheid bij Nijestee ..
artikel
Groot of klein, elk bedrijf is een data bedrijf
Case
Herinrichten van het IT-landschap bij de Alliantie ..