De eerste 10 dagen van het ABN AMRO Bank Traineeship -… - SeederDeBoer

De eerste 10 dagen van het ABN AMRO Bank Traineeship - in gesprek met Floor en Léonique

Ontdek waarom Léonique en Floor kozen voor het Consultancy Traineeship in samenwerking met ABN AMRO Bank en hoe zij hun eerste 10 dagen in dit traineeship hebben ervaren. Een eerlijk gesprek over onzekerheid op je eerste dag en wat het grootste voordeel is van dit traineeship.

Wil je weten wat voor opdrachten je kan doen bij de ABN AMRO Bank of in wat voor functies je kan uitstromen daar? Lees dan hoe de eerste 100 en 1000 dagen van dit Traineeship zijn!

Je kunt op dit moment al solliciteren voor het Consultancy Traineeship in samenwerking met ABN AMRO Bank. Klik hier voor meer informatie!

Herinner je je dat moment nog waarop je voor het eerst naar de middelbare school ging en met spanning op je fiets stapte, niet wetende hoe het op die nieuwe plek zou zijn? Dat gevoel kwam weer terug toen Léonique Hamers en Floor Wiersma op 1 september 2023 startten met het traineeship bij SeederDeBoer i.s.m. ABN AMRO Bank. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en werken in een onbekend vakgebied wekten nieuwsgierigheid bij hen op, zoals ze vertellen in dit blog. Het ontdekken van het onbekende en de manier waarop Léonique en Floor dat hebben ervaren in hun eerste 10 dagen van het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer i.s.m. ABN AMRO Bank wordt uitgelicht.

Wisten jullie na het afstuderen precies welke richting je op wilde gaan op het gebied van werk?

Léonique: “Na het afronden van mijn master wist ik dat het consultancy vak mij aansprak, maar was ik niet helemaal zeker of dit nou écht mijn passie zou zijn, aangezien ik totaal geen werkervaring had in de consultancywereld. Vakinhoudelijk wist ik dus niet precies wat ik wilde gaan doen maar wel dat het de route via SeederDeBoer en ABN AMRO moest worden. Bij beide bedrijven krijg je de unieke kans om kennis en ervaring op te doen waardoor je voortdurend jezelf ontwikkelt. Nu ik met dit traineeship ben begonnen, weet ik zéker dat er sprake is van een passie voor het vak en dat ik mij hierin de komende jaren wil ontwikkelen. Daarnaast heeft de bankenwereld mij positief verrast omdat het mij heeft laten zien hoeveel doorgroeimogelijkheden en uitdagingen er mogelijk zijn die je verder helpen in je professionele carrière.

En Floor, wat was jouw reden om te kiezen voor het traineeship van SeederDeBoer i.s.m. ABN AMRO Bank?

“Ik heb vier jaar geleden stagegelopen bij de ABN AMRO Groenbank. Helaas moest ik deze stage na slecht één maand afmaken vanuit huis door Covid-19. Daarom voelde het werken bij de bank als een on-afgesloten hoofdstuk voor mij. De bank heeft zo veel interne kennis en expertise, waar ik als starter veel van kan leren. Daarnaast leek het mij leuk en leerzaam om consultancytrainingen te volgen omdat je op die manier waardevol kunt worden voor verschillende bedrijven. Door te kiezen voor het traineeship van SeederDeBoer en ABN AMRO volg je consultancytrainingen en mag je deze kennis meteen toepassen bij interne projecten van ABN AMRO Bank: ‘best of both worlds’ als je het mij vraagt”, antwoordt Floor glimlachend.

Léonique knikt instemmend en vraagt: “Floor: hoe ervaar jij de sfeer of cultuur bij SeederDeBoer tot nu toe?”

Floor: “Voordat ik met dit traineeship begon, heb ik drie maanden als officemedewerker bij SeederDeBoer gewerkt. In die periode heb ik al een goede indruk kunnen krijgen met het bedrijf. Ik heb ondervonden dat SeederDeBoer een warm bedrijf is: collega's zijn geïnteresseerd in je, communicatief sterk en ‘eager to work’. Die drive is voelbaar in het bedrijf, wat mij aanspreekt”.

Als ik nu specifiek vraag naar het traineeship zelf, Léonique, hoe word jij uitgedaagd in het traineeship?

“Aangezien het twee heel verschillende bedrijven zijn die beide veel expertise en kennis hebben, is het de uitdaging om het in de praktijk toe te passen in projecten bij ABN AMRO. Bij SeederDeBoer krijgen we veel trainingen, waaronder projectmanagement, procesmodelleren, Agile en meer. Het interessante is dat je de inhoud van deze trainingen direct herkent op de werkvloer en de kans krijgt dit toe te passen. Hoe dat precies in de praktijk werkt, is de uitdaging, aangezien verschillende projecten een andere aanpak vereisen. Als er tijdens bepaalde projectvergaderingen een consultancyterm wordt gebruikt en er gaat daarna een belletje rinkelen, dan is dat stukje herkenning onwijs leuk.”

Wat is voor jou het grootste voordeel dat pas zichtbaar werd toen je aan dit traineeship begon?

Floor: “Wat ik leuk vind, is de aansluiting met het reguliere traineeship van SeederDeBoer. Wij zijn, samen met de reguliere groep trainees die het tweejarige traineeship van SeederDeBoer volgen, in september begonnen. Door de onboardingsweken samen te doorlopen, leer je elkaar goed kennen en ontstaat het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Daarnaast is het gezellig dat je elkaar blijft zien op trainingsdagen en wanneer je ervoor kiest om een dagje op het kantoor van SeederDeBoer te werken. Omdat je weer bij het begin begint als starter vind ik het waardevol om aansluiting te hebben in nieuwe omgevingen.”

Léonique: “Ik deel dit gevoel helemaal. Daarnaast vind ik het fijn om in de eerste 10 dagen een bepaalde houvast te hebben, omdat je kennismaakt met voor mij nog twee onbekende bedrijven. Het is altijd fijn om met elkaar te sparren over hoe iedereen zich voelt en wat iedereen meemaakt, want je kunt ook veel leren van elkaars ervaringen. Wat Floor al benoemde, is dat je er niet alleen voor staat, en dat gevoel is heel fijn omdat je weet dat je altijd op je mede-trainees kunt bouwen en terugvallen, mocht dat nodig zijn.”

Zeg eens Floor en Léonique, wat zouden jullie de nieuwe trainees willen meegeven na hun eerste 10 dagen?

Léonique: ‘’Wat belangrijk is om te onthouden, is dat er niet van je verwacht wordt dat je na de eerste 10 dagen al álles weet. Het is volkomen begrijpelijk dat je veel vragen hebt. Mijn advies is dan ook: stel die vragen! Zowel SeederDeBoer als ABN AMRO Bank staan ervoor open om je vragen te beantwoorden en willen graag dat je je op je plek voelt. Probeer het soms ook op je af te laten komen en raak niet in paniek als je het gevoel hebt dat er veel op je af komt, want geloof me, alles valt uiteindelijk op zijn plek.”

Floor: “Helemaal mee eens. Geef jezelf de tijd om alle informatie in je op te nemen en plan koffietjes in met collega's om zo een volledig beeld te krijgen over hoe de organisatie werkt".

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het Consultancy Traineeship i.s.m. ABN AMRO Bank? Schroom niet om contact met ons op te nemen, dan plannen we een koffietje in.

Léonique Hamers en Floor Wiersma