Gezonde samenleving - SeederDeBoer

Gezonde samenleving

Een paradigmaverschuiving stimuleren richting het kijken naar een gezond mens met een holistische bril, niet enkel door het afwezig zijn van ziekte. Wij willen bijdragen aan een maatschappij waar wordt ingezet op het optimaliseren van de leefomgeving voor alle burgers en op het verhogen van gezondheidswinst. Om het geluk in de maatschappij te verhogen en de druk op het zorgsysteem te verlagen.

Vanuit ons geloof dat een waardevol en veerkrachtig leven geleefd kan worden als er aandacht is voor alle verschillende aspecten die hieraan bijdragen, zoeken wij naar opdrachten waarin we de leefomstandigheden van de burgers kunnen vergroten. Wij hebben een groot netwerk binnen de zorg vol met gepassioneerde beleidsmakers en beslissers. Door problematiek in de wijk inzichtelijk te maken en de impact van beleidskeuzes terug te geven aan beslissers hopen wij keuzes over zorg passender te krijgen zodat deze bijdragen aan preventie van ziekte en optimalisatie van gezondheidsgeluk.

Deze paradigmaverschuiving vraagt van ons om op een andere manier te werken en over organisatiegrenzen heen te kijken. Wij zijn in staat om partijen te verbinden op hun gezamenlijke intrinsieke motivatie en faciliteren een constructieve samenwerking. Daarnaast zorgen wij als veranderaars met strak programmamanagement dat er ook daadwerkelijk stappen worden gezet in de gewenste nieuwe richting. In onze missie om bij te dragen aan een gezondere samenleving zoeken wij bevlogen veranderpartners in de zorg om de handen mee ineen te slaan.


Anke is expert op dit gebied, meer weten?
Neem contact op
Praten met een expert?
Neem contact op

Podcast: Positieve Gezondheid - Een brede kijk op welzijn.

Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid omschrijft gezondheid niet als enkel de afwezigheid van ziekte, maar biedt een breder perspectief waarin het welzijn van mensen centraal staat.

Het streven is dat individuen zich vitaal voelen, in balans zijn en een zinvol leven leiden. Het concept Positieve Gezondheid omvat diverse aspecten van welzijn waaronder de fysieke, mentale en sociale dimensies. Om dit boeiende framework verder te verkennen, zijn onze collega's Marlou Smits en Fenna Jonker met elkaar in gesprek gegaan. In deze podcast duiken ze dieper in het onderwerp, spreken ze met expert Marja van Vliet vanuit het Institute for Positive Health, en onderzoeken ze wat Positieve Gezondheid kan betekenen voor SeederDeBoer en onze klanten.

Luister, en laat je inspireren!

Relevante items

artikel
De reis naar passende zorg op de juiste plek