Laura Scheffer - Junior Consultant

“Zeg wat je doet, en doe wat je zegt”

Als student had ik een baan bij een opleidingsinstituut waar persoonlijk leiderschap centraal stond. Daar kreeg ik de mogelijkheid om verschillende workshops te volgen en zo mezelf beter te leren kennen. Hier heb ik geleerd om te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt. Voor mij is deze boodschap erg belangrijk, omdat je zowel duidelijkheid als openheid creëert voor de ander en jezelf. Wanneer je open staat voor echt contact dan is er ook ruimte voor het uitspreken van verwachtingen. Ik vind het zelf altijd waardevol om bij mezelf na te gaan wat mijn verwachtingen en ideeën zijn en hoe ik dit kan realiseren. In contact met de ander is het dan ook mogelijk om de verwachtingen op elkaar af te stemmen. Zo ontstaat er ruimte om tot een mooie en duurzame samenwerking komen.

Tijdens het kiezen van een studie leefde bij mij de vraag ‘wat verwacht ik van mezelf en wat kan ik?’. De keuze voor een bèta-opleiding was, met het oog op mijn cijfers, voor mij niet de meest logische optie. Wel was het de meest uitdagende optie en ik verwachtte dat ik er dan het meeste uit zou halen. Na mijn studietijd leefde dezelfde vraag bij mij maar dit keer ging het om mijn eerste baan. In mijn studie was ik al in contact gekomen met SeederDeBoer en de focus op persoonlijke groei sprak mij erg aan. Zelf hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling omdat het je bewust maakt van je patronen. Deze bewustwording maakt het dan weer mogelijk om deze patronen te doorbreken en andere keuzes te maken.

Ik kijk er naar uit om me bij SeederDeBoer persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen en met mooie projecten aan de slag te gaan.