Jaap Cox - Junior Consultant

“Door hard werken en een flexibele aanpak kom je altijd tot de juiste oplossing”

Hoe zorg je ervoor dat organisaties bestendig zijn tegen verandering? Hoe kunnen organisaties verbeterd worden? Dit zijn bedrijfskundige vraagstukken waar ik mij in mijn studententijd mee bezig heb gehouden. Tijdens mijn studie bedrijfskunde aan Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit heb ik de verschillende kanten van organisaties leren kennen. Tijdens mijn master Strategic Management heb ik mij gefocust op de strategie kant. Hierin ontbrak voor mij de diepgang van het implementeren van de verandering. Dit is een van de kanten die mij aansprak aan SeederDeBoer. Naast de diepgang sprak de persoonlijke aanpak van SeederDeBoer mij erg gaan. Dit is zowel op professionele- als persoonlijke ontwikkeling. Bij SeederDeBoer krijg je de tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen, met uitdagende opdrachten en de verschillende trainingen die je tijdens het Consultancy Traineeship krijgt. Door deze persoonlijke aanpak word je zelf het meest uitgedaagd en kom je buiten je comfort zone.

In mijn studententijd heb ik verschillende projecten kunnen doen, met wisselende verantwoordelijkheden. Een van de hoogtepunten hiervan was een rebranding van een recruitmentplatform van mijn studievereniging. Hierin kreeg ik de verantwoordelijkheid om met verschillende stakeholders in gesprek te gaan om zo het platform optimaal in de markt te zetten. Hierbij heb ik het belang van time management en expectation management geleerd, in combinatie met duidelijke communicatie.

Ik ga de verschillende uitdagingen met veel enthousiasme aan. Wel vind ik het belangrijk om het grotere geheel niet uit het oog te verliezen. Daarnaast probeer ik om vaak met alternatieve, creatieve ideeën te komen, om te kijken of het vraagstuk op een andere manier opgelost kan worden. De creativiteit, in combinatie met hard werken en flexibiliteit zorgt altijd voor de juiste oplossing, op verschillende vraagstukken.