Dankzij een virtuele koffie date kwam Fenna in dienst… - SeederDeBoer

Dankzij een virtuele koffie date kwam Fenna in dienst bij SeederDeBoer

De vacature voor het SeederDeBoer Traineeship staat weer online! De sollicitaties starten op 13 november a.s. en bestaan uit dit traject. Maar hoe bereid je je hier nou het beste op voor en wat kan je nu precies verwachten? Heb je nu al onze podcasts en artikelen al geluisterd, maar nog steeds onbeantwoorde vragen? Misschien is een (virtuele) koffie date met Junior Consultant wel een de perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over ons traineeship en je goed voor te bereiden op je sollicitatie! Fenna Jonker, onze kersverse Junior Consultant collega, heeft ook op deze manier kennis gemaakt met SeederDeBoer en raadt het iedereen aan. Lees hieronder het interview met haar.

Hey Fenna, leuk dat je er bent! Koffie? Lijkt me vanzelfsprekend hé?

"Haha, goh Joost, wat een ijsbreker. Koffie, lekker ja!"

Haha, sorry voor de slechte grap. Vertel, jij hebt in de tijd dat jij solliciteerde (april 2022) een koffietje gedaan met een JC’er! Met wie was dit en waarom heb je dit moment ingepland?

“Ik heb een virtuele koffie date gehad met Lilian, een toenmalig Junior Consultant die net vanuit het banking traineeship ingestroomd was in het reguliere traineeship van SeederDeBoer. Ik had dit koffietje ingepland omdat ik mij op dat moment aan het oriënteren was op de mogelijkheden binnen de arbeidsmarkt. Omdat het consultancyvak mij erg aansprak, was ik benieuwd naar verhalen van mensen die hetzelfde traject liepen. Zo heb ik meerdere koffiegesprekken gevoerd met verschillende bedrijven om zo een inkijkje te krijgen in het type personen die bij het bedrijf werken en met welke opdrachten zij bezig zijn.”

Welke vragen heb je precies gesteld aan Lilian?

“Ik heb gevraagd naar haar ervaringen in voorgaande opdrachten, de sfeer op de werkvloer, interactie met collega’s, welke trainingen zij heeft gevolgd en hoe zij haar tijd bij SeederDeBoer ervaart.”

Heb je uiteindelijk veel aan deze afspraak gehad?

“Jazeker, door een koffie date krijg je, veel meer dan door alleen te lezen, een beeld bij het bedrijf en wat voor personen daar rondlopen. Ik vond het op basis van de website lastig inschatten hoe de bedrijfscultuur nou echt is. Want laten we eerlijk zijn dat elk bedrijf een mooi woordje doet op de bedrijfswebsite. Door de afspraak met Lilian heb ik veel meer door kunnen vragen over bijvoorbeeld de verschillende adviesgroepen die er zijn binnen SeederDeBoer. Daarnaast was het enthousiasme van Lilian erg aanstekelijk en hadden wij meteen een klik waardoor het heel gezellig was en wij ook veel hebben gelachen.“

Ben je door de koffie date gaan solliciteren bij SeederDeBoer?

“Ja, eigenlijk wel. Door meer te leren over de opdrachten die Lilian heeft uitgevoerd, welke rol zij hierin had en hoe SeederDeBoer oog heeft voor de ontwikkeling van de werknemers ben ik zo enthousiast geworden dat ik heb gesolliciteerd bij SeederDeBoer.“

Was er een drempel om een koffie date in te plannen? Was het makkelijk in te plannen?

“Voor mij was de drempel niet zo hoog om een afspraak in te plannen. Doordat het op de website aangegeven stond, werd het extra makkelijk gemaakt om deze stap te nemen. Ik hoefde hiervoor zelf geen personen te benaderen, wat ik eerder wel had gedaan voor andere bedrijven. Het gesprek was binnen een week al ingepland dus dit was heel snel geregeld.”

Ik kan me voorstellen dat je achteraf nog vragen had die je vergeten was te stellen tijdens het gesprek met Lilian. Heb je naderhand nog gelenheid gehad om deze te kunnen stellen?willen stellen die je was vergeten tijdens het koffietje; welke waren dit en hoe heb je dit uiteindelijk uitgezocht?

“Ja klopt, ik had zelf vooral nog vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure. Ik had in ons gesprek hier nog niet zo uitgebreid naar durven te vragen, maar omdat Lilian had gezegd dat ik haar altijd een appje kon sturen wanneer ik nog vragen had, heb ik het toch gedaan. Ik heb gedurende het sollicitatieproces eigenlijk voortdurend contact gehouden met Lilian.”

Dank je wel voor je tijd Fenna, leuk om je verhaal zo te horen.

Mocht je naar aanleiding hiervan ook graag digitaal kennis willen maken met SeederDeBoer.