Sector Financieel - Purpose & integriteit - SeederDeBoer

Financiële sector — Purpose & integriteit

Financiële dienstverleners zijn veranderversnellers binnen complexe maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, sociale ongelijkheid, huisvesting en voedselvoorziening. Financiële diensten hebben een vergaande impact op het dagelijks leven. Financiële diensten zullen in de toekomst minder over winst gaan, en juist meer over waarde. Sturen op waarde vraagt om nieuwe producten en vooral een nieuwe manier van kijken.

Het businessmodel staat al even onder druk en zal in de komende jaren radicaal veranderen. Het is tijd om daarop voor te bereiden en de essentie van de dienstverlening te herontdekken Soms zal dit stevige innovatie betekenen, maar soms juist vooral teruggaan naar de basisrol die de financiële instelling in de maatschappij te vervullen had en heeft.

Cees is expert op dit gebied, meer weten?
Neem contact op
Praten met een expert?
Neem contact op

Wat bieden wij?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Strategieontwikkeling waarbij (hernieuwde) focus aangebracht wordt op de purpose, de missie van de organisatie in de maatschappelijke context waar zij zich bevindt.

Leiderschapsontwikkeling om effectief leiding te geven aan een toekomstbestendige financiële dienstverlener waarin waarde centraal staat.

Doorvertalen van de purpose naar concrete (middel)lange termijn doelen en concrete resultaten voor de korte termijn en het sturingsmechanisme hiervoor.

Ondersteuning bij het vormgeven van de door de Nederlandse Corporate Governance Code benoemde duurzame lange termijn waarde creatie.

Inrichten van nieuwe waarde sturing middels value impact metrics om te kunnen sturen op waarde en de waarde creatie van de organisatie.

Ontwikkelen van innovatieve, value based producten waarmee de financiële dienstverlener naar haar essentie en bestaansrecht handelt.

Relevante items