Alleen kan je niks, je moet het samen doen

Lotte Huitema

Bovenstaande quote is van Johan Cruijff en alhoewel ik het niet helemaal met hem eens ben, ben ik er wel van overtuigd dat je met samenwerken altijd een stap verder komt.

Sinds mijn jeugd vormt sport al een belangrijk onderdeel in mijn leven. Het begon op het voetbalveld en toen ik in Amsterdam ging studeren ben ik gaan wedstrijdroeien. Ik had geen typisch studentenleven, mijn dag begon om 7 uur met een roeitraining op de Bosbaan, vervolgens studeren bij de VU en aan het einde van de dag weer naar de Bosbaan. De combinatie van het vele trainen en het studeren heeft mij geleerd gedisciplineerd en gestructureerd te werken. Daarnaast heb ik veel over mijzelf geleerd, het voelt goed om alles uit mijn tijd te halen en mijzelf te blijven ontwikkelen. Maar de belangrijkste les die ik geleerd heb is, om met mijn teamgenoten met verschillende karakters het beste resultaat te behalen.

Na mijn studie Biomedische Wetenschappen heb ik de onderzoeksmaster Management en Beleid in de gezondheidszorg gevolgd op de VU. Tijdens deze master ben ik mij gaan richten op de interdisciplinaire problemen tussen de bètawetenschap en de maatschappij. Ik heb onderzoek gedaan naar de geboortezorg in Nederland. Dit is een interessant onderzoeksgebied omdat de geboortezorg in Nederland laag scoort in vergelijking met andere Europese landen. Ik wilde graag weten waarom dit zo is en hoe ik kan bijdragen aan het oplossen van dit probleem. Het zorgen voor anderen en je omgeving: dit is iets wat ook bij SeederDeBoer centraal staat. Hoe kan ik er persoonlijk aan bijdragen om het voor de ‘mens’ beter te maken. Bij SeederDeBoer krijg ik de kans dit verder te ontwikkelen, hier word ik met organisatorische problemen geconfronteerd en moet ik snel een overzicht krijgen om daarbij een passende aanpak te vinden.

Ik heb voor SeederDeBoer gekozen omdat de nuchtere en open cultuur mij meteen aansprak, de eerste kennismaking voelde gelijk goed. Het zijn allemaal verschillende mensen die heel open en gedreven zijn. Dankzij het Young Professional programma kan ik de komende jaren veel praktijkervaring op doen in verschillende sectoren en functies. Naast het opdoen van praktijkervaringen kijk ik er ook naar uit om mij verder te gaan ontwikkelen met behulp van het uitgebreide en persoonlijke opleidingstraject.