"De Inhouselunch was doorslaggevend voor mijn keuze om… - SeederDeBoer

De Inhouselunch was doorslaggevend voor mijn keuze om bij SeederDeBoer te solliciteren! — Nona de Fretes

De vacature voor het SeederDeBoer Traineeship staat weer online! De sollicitaties starten eind november a.s. en bestaan uit dit traject. Zit jij nog met vragen zoals: wat biedt ons Consultancy Traineeship jou? Ben je nieuwsgierig wat voor opdrachten je kunt verwachten? Wil jij écht sfeer proeven op ons mooie kantoor?   Dan is onze Inhouselunch misschien wel wat voor jou! Junior Consultant Nona de Fretes ging je voor, in het onderstaande interview vertelt ze hoe ze bij SeederDeBoer terecht is gekomen en wat de toegevoegde waarde is van de Inhouselunch.

Meld je hier aan voor de Inhouselunch!

Hee Nona! Leuk dat je er bent! Zou je wat over jezelf kunnen vertellen? Wie ben je en wat doe je? 

“Mijn naam is Nona, ik ben 22 jaar oud en ik ben op 1 september gestart als Junior Consultant bij SeederDeBoer binnen het Consultancy Traineeship. Het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer duurt 2 jaar en het idee is dat je tijdens het Traineeship een aantal opdrachten gaat doen binnen verschillende marktgroepen op het gebied van verandermanagement. Het is de bedoeling dat je na die twee jaar een beeld hebt van wat je het leukst vindt en daarna stroom je door als consultant binnen SeederDeBoer.” 

Hoe ben jij bij SeederDeBoer terecht gekomen?

“Ik ben vorig jaar benaderd op LinkedIn door Morris, die hier bij SeederDeBoer werkt als consultant. Hij benaderde mij toen voor een ander Traineeship, maar op dat moment had ik nog een jaar studie te gaan, waardoor ik nog niet kon beginnen bij SeederDeBoer. Toen heb ik natuurlijk wel een beetje gekeken naar de functie en de organisatie en hierna heb ik SeederDeBoer altijd in mijn achterhoofd gehouden.  

Toen ik dit jaar begon te oriënteren over wat ik wilde gaan doen na mijn studie, heb ik opnieuw contact opgenomen met Morris. Hij vertelde mij over het Consultancy Traineeship waar ik ontzettend enthousiast over werd en zo is het balletje een beetje gaan rollen.” 

Je hebt vervolgens de Inhouselunch van SeederDeBoer bijgewoond. Hoe vond je dat?

"Op aanraden van Morris ben ik naar de Inhouselunch gegaan. Ik zat met wat vragen en was benieuwd naar meer informatie over SeederDeBoer. Morris vertelde mij toen over de evenementen die SeederDeBoer organiseert voor potentiële nieuwe werknemers, waarvan de Inhouselunch er één was. Ik werd hier meteen enthousiast van! Je kunt natuurlijk op de website en sociale media veel vinden, maar via een Inhouselunch kun je toch net wat beter een beeld krijgen van hoe een bedrijf in elkaar steekt en de sfeer proeven.

De Inhouselunch vond ik dan ook ontzettend leuk en leerzaam. Zowel de mensen die er waren van SeederDeBoer en de werkzoekenden waren aardig en open. We kregen lekkere broodjes en ik heb hier meer kunnen leren over SeederDeBoer en het Traineeship zelf.” 

Heeft deze Inhouselunch invloed gehad op jouw keuze om te solliciteren naar het Traineeship?

“De lunch vond plaats voor de sluitingsdatum van de vacature. Ik had op dat moment nog niet gesolliciteerd, want ik was nog een beetje aan het rondkijken bij andere bedrijven. Mijn ervaring bij de lunch kwam overeen met wat ik had gelezen op de website en had gehoord over SeederDeBoer. Ik merkte dat de sfeer heel fijn was en ik mij echt op mijn gemak voelde. De Inhouselunch was doorslaggevend voor mijn keuze om bij SeederDeBoer te solliciteren. Door de kennismaking in de vorm van een lunch krijg je persoonlijk contact met mensen uit het bedrijf, wat een goed beeld geeft van de sfeer. Daarnaast had ik ook gelegenheid om al mijn vragen te stellen, wat veel duidelijkheid verschate.” 

Wat is jou het meest bijgebleven ? 

“Wat mij echt heeft verrast is de betrokkenheid binnen de gehele organisatie. Tijdens de lunch was er ook een partner aanwezig, wat ik niet had verwacht. Ik dacht dat er alleen maar Junior Consultants bij zouden zijn en was in de veronderstelling dat partners hiervoor misschien niet de tijd zouden hebben of willen maken. Daarom vond ik het juist zo leuk dat er een partner aanwezig was en deze ook persoonlijk te kunnen spreken. Daarnaast is mij ook enorm bijgebleven hoe er onderling met elkaar wordt gepraat en omgegaan. Het maakt niet uit of je een Junior Consultant, een partner of iets daartussenin bent; het was heel open en informeel. Je merkte dat iedereen enorm op zijn gemak was en er geen hiërarchische cultuur heerste. Hierdoor voelde ik mij ook gelijk op mijn gemak!” 

Heb jij je op een bepaalde manier voorbereid op de Inhouselunch?

“Voor de Inhouselunch had ik de website en sociale media van SeederDeBoer bekeken.  Leuk om daar te zien dat er naast werk ook evenementen worden georganiseerd binnen de organisatie op zowel formeel als informeel vlak. Daarnaast had ik het geluk dat Morris en ik al veel contact hadden gehad voorafgaand aan de lunch, waardoor ik al een goed beeld had van SeederDeBoer.” 

Wat zou je een werkzoekende meegeven? 

“Ik zou iedereen aanraden om de moeite te nemen om Inhousedagen, Inhouselunches en andere evenementen bij te wonen, vooral als je nog niet zeker weet waar je wil werken of als je nog met vragen zit. Door een evenement kom je zoveel meer te weten dan via een website en verhalen van anderen. Je kunt zelf de sfeer proeven en kijken of je een klik hebt met de mensen en het bedrijf! Je kunt al je vragen stellen en dat is super fijn voordat je ergens daadwerkelijk solliciteert!” 

Dank je wel voor het delen van je ervaring Nona, leuk om je verhaal te horen.

Ben je enthousiast geworden na het verhaal van Nona? Meld je dan hier aan!