Jeroen Meijerink Award - SeederDeBoer

Jeroen Meijerink Award

Afgelopen september overleed, veel te jong, Jeroen Meijerink. Hij was afdelingshoofd operatiekamers, hoogleraar Innovatieve chirurgie en chirurg in het Radboudumc. Daarnaast zette hij zich met hart en ziel in voor het verduurzamen van de zorg. Het Landelijk Netwerk de Groene OK dankt haar bestaan mede aan zijn initiatief. Hij is een pionier genoemd, een musketier, een magiër. Hij was een groene leider. In zijn geest, zal met ingang van 2024 jaarlijks de Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap worden uitgereikt.  
De Jeroen Meijerink is een initiatief van Cathy van Beek, Zorgvisie, SeederDeBoer, NVZ en NFU om de transitie van duurzaamheid in de zorg te versnellen. De award geeft niet alleen aan groene leiders een podium maar is vooral ook opgezet om verder te inspireren en stimuleren.  

Voor wie? Groene leiders opgelet!

De prijs zal gaan naar een bestuurder die vooropgaat in het integreren van duurzame zorg binnen ziekenhuizen. Een groene leider die weet te verbinden, die initiatieven heeft weten op te schalen, die impact heeft, die meetbaar resultaat haalt (denk aan kostenreductie, verminderde CO2 footprint), die inspireert en die niet bang is rebels te zijn.    


Bij de beoordeling wordt gekeken naar de volgende criteria: Leiderschap, Impact, Schaalbaarheid en Innovatie. Daarnaast zal er rekening gehouden worden met ratio en type ziekenhuis (algemene, categorale en academische ziekenhuizen).  


Waarom meedoen?

Exclusief Groene Leiders Diner

Uit alle inzendingen worden vijf genomineerden gekozen door een onafhankelijk expert panel, bestaande uit Greet Prins, Cornelis Boersma, Jan Kremer, Corinne Ellemeet, Evelyn Brakema en Frank Willem Jansen. De bestuurder en een afgevaardigde uit het team worden in juni uitgenodigd voor een exclusief Groene Leiders Diner om hun innovatie te presenteren en andere groene leiders te ontmoeten.    


Persoonlijk interview special in vakblad Zorgvisie

Er zullen voor alle genomineerden in Zorgvisie duo interviews worden gepubliceerd waarin jullie unieke samenwerking, die heeft geleid tot inspirerend resultaat, een podium zal krijgen. 


Prijsuitreiking op gerenommeerd zorgcongres 

Ten slotte zal in het najaar de prijsuitreiking plaatsvinden op een gerenommeerd zorgcongres waar bestuurder en teamlid door een onafhankelijke jury, zullen worden verkozen tot winnaar. Deze jury zal bestaan uit uit Cathy van Beek (voorzitter), Jan Bout, Jacqueline Cramer, Rutger Jan van der Gaag, Aad Koster, Fransje Meijerink en Stijn Meijerink.

Aanmelden

Van 1 februari tot en met 15 april 2024 kunnen Groene Leiders (bestuurders) en team zich met hun meest invloedrijke initiatief aanmelden voor de Jeroen Meijerink Award 2024. Heb je vragen of je in aanmerking komt voor deze award? Neem dan contact op met martin.buitenhuis@seederderboer.nl  en/of krisje.tellers@seederdeboer.nl  

Meld je aan!

Vul de onderstaande vragenlijst in om kans te maken op de Jeroen Meijering Award 2024 voor Groene Leiders. Op basis van de onderstaande vragen zal het panel en de jury de genomineerde selecteren en uiteindelijk een winnaar kiezen.

Relevante items

artikel
Interview met Cathy van Beek