Raad van Advies

De partners scherp houden

De Raad van Advies bestaat uit twee bijzondere mensen die op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan de groeiambities van SeederDeBoer, te weten Celeste Wilderom en Henk Broeders.

De Raad van Advies vertegenwoordigt een groot aantal invalshoeken en draagt daarmee vanuit een breed blikveld bij aan het realiseren van onze groeiambities. De Raad heeft zich tot doel gesteld de partners van SeederDeBoer scherp te houden in hun visie, passie en creativiteit.

Celeste Wilderom

Celeste Wilderom

"Excelleren is een werkwoord"

Prof.dr. Celeste Wilderom is sinds 2000 hoogleraar Change Management & Organizational Behavior aan de Universiteit Twente. Daarvoor was zij als hoogleraar werkzaam aan de Universiteit Tilburg. Celeste is gespecialiseerd in leiderschap en verandermanagement en focust in haar onderzoek in het bijzonde...

+ Meer

Prof.dr. Celeste Wilderom is sinds 2000 hoogleraar Change Management & Organizational Behavior aan de Universiteit Twente. Daarvoor was zij als hoogleraar werkzaam aan de Universiteit Tilburg. Celeste is gespecialiseerd in leiderschap en verandermanagement en focust in haar onderzoek in het bijzonder op de factoren die bijdragen aan een hogere effectiviteit van mens, team en organisatie. Zij verlegt grenzen in het wetenschappelijk onderzoek en stimuleert haar studenten hetzelfde te doen.

“Succesvolle veranderingen starten met effectief leiderschap. De kunst is om enerzijds dat wat goed gaat te behouden en te koesteren en anderzijds continu te verbeteren wat beter moet.” Om hier met een menselijke maat versnelling of verscherping in aan te brengen heeft elke manager tegenwoordig af en toe een deskundige, externe sparringpartner nodig. Nieuwe wegen verkennen en grenzen binnen je eigen organisatie verleggen kun je niet langer alleen, daar moet je de buitenwereld bij betrekken. Een goede adviseur kan daarbij echt helpen.

“SeederDeBoer heb ik leren kennen als een bureau met respectvolle, mensgerichte adviseurs.” Zij spreken medewerkers op een normale manier aan en werken samen met hen aan nieuwe mogelijkheden voor en binnen organisaties. Vertrouwen, professionaliteit en integriteit zijn voor mij belangrijke waarden, die ik binnen SeederDeBoer terugvindt. SeederDeBoer en ik vinden elkaar in ons beider streven naar excellence, het hoogst haalbare; dit is wat ons verbindt. Dit komt onder meer tot uiting in hun gastcolleges adviesvaardigheden aan mijn Twentse klasjes, waaronder excellente (of Honours) studenten, en de uitreiking van de jaarlijkse SeederDeBoer-Bedrijfskunde Scriptieprijs aan de Universiteit Twente. “Excelleren is een werkwoord en is weggelegd voor iedereen die daar voor open staat en de juiste mensen naderbij durft te laten komen.”

“Binnen en tussen organisaties neem ik zo veel waar dat beter kan. Elke dag wordt de wereld complexer. Dat vraagt om een steeds slimmere en zinvollere omgang met telkens verder in elkaar grijpende taken. In dit proces wordt het uiterste gevraagd van mens, organisatie en adviseur. SeederDeBoer is een bureau met wijze adviseurs, dat zichzelf continu en op velerlei manieren verbetert en vernieuwt. Ik vind het waardevol om te zien dat de Young Professionals binnen SeederDeBoer hier op getraind worden. “Zinvol werk in organisatiecontexten met mens-respectvolle culturen en kristalheldere doelen; daar draagt elke adviesopdracht van SeederDeBoer aan bij.”

Henk Broeders

Henk Broeders

"Doelstellingen worden alleen echt gerealiseerd als je ruimte geeft"

Henk Broeders begon zijn carrière in de automatisering in 1973 bij Dow Chemicals Nederland. In 1980 stapte hij over naar Volmac, waar hij diverse functies bekleedde in automatisering en management. In 1992 werd hij benoemd tot algemeen directeur van IQUIP Informatica  BV, een dochterbedrijf van Cap ...

+ Meer

Henk Broeders begon zijn carrière in de automatisering in 1973 bij Dow Chemicals Nederland. In 1980 stapte hij over naar Volmac, waar hij diverse functies bekleedde in automatisering en management. In 1992 werd hij benoemd tot algemeen directeur van IQUIP Informatica  BV, een dochterbedrijf van Cap Gemini N.V. Per mei 1998 werd hij benoemd tot lid van de directie van Cap Gemini N.V. Na de overname van Ernst & Young Consulting door Cap Gemini in 2000 volgde de benoeming tot directievoorzitter van Capgemini in de Benelux per 1 oktober 2000. Van januari 2004 tot januari 2011 was hij lid van het Executive Committee Capgemini S.A. Vanaf 1 januari 2004 tot 31 december 2008 bekleedde hij de functie van managing director Capgemini Strategic Business Unit Continental Europe and Asia Pacific.

Van 1 januari 2009 tot 1 april 2012 was Henk Broeders voorzitter van de Directieraad van Capgemini Nederland. Daarnaast was hij tot 1 februari 2013 de voorzitter van Capgemini’s wereldwijde leiderschapsprogramma TeamOne en Corporate Vice President van Capgemini SA.

Sinds 1 februari 2013 is Henk Broeders werkzaam als zelfstandig adviseur, coach, toezichthouder en interim manager.