Blog bericht

image

Vooruit gaan door stil te staan

Veel organisaties worstelen met veranderende paradigma’s in de maatschappij en verschuivende machtsverhoudingen in de markt. Vaak volgt een identiteitscrisis met de afweging: vasthouden aan eigen kernwaarden of meegaan met de veranderstroom? In dergelijke omstandigheden kan een adviesbureau antwoorden vinden en uitkomst bieden. Samen met de klant op zoek naar verbetering, verandering, vooruitgang en vernieuwing. Stilstand is immers achteruitgang?! Maar is het juist niet verstandig om eerst stil te staan en vervolgens vooruit te gaan? Is het leren van het verleden en het bewust worden van het heden niet nodig om gerust de toekomst te betreden?

Van start

Als kind was ik voortdurend bezig om de wereld om mij heen beter te begrijpen. De ‘waarom’ vraag was mij niet vreemd. Door continu vragen te stellen, wilde ik zoveel mogelijk leren en begrijpen. Dat is de reden dat ik vol enthousiasme zitting nam in de eerste medezeggenschapsraad van de middelbare school. In de vier jaar dat ik meedacht over het beleid, het onderwijs en de strategie van de school, is mijn interesse voor het bestaansrecht en de werking van organisaties versterkt.

In 2014 begon ik als 17-jarige aan de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ondanks alle waardevolle inhoudelijke vakken bleef mijn hart uitgaan naar meer abstracte materie zoals: waarom bestaan organisaties? Waarom presteert de ene organisatie beter dan de andere? Daarom startte ik in 2017 met de master Strategic Management. Dat jaar was het hoogtepunt van mijn studententijd. Enerzijds de abstracte en conceptuele invalshoek en anderzijds de praktische toepassing met behulp van real life business cases. Deze studie heeft mij definitief doen besluiten om te starten in de advieswereld.

Vooruitgaan

Na vier jaar studeren was ik klaar voor mijn eerste baan. Nadat ik zelf onderzoek naar een aantal grote advieskantoren had gedaan, attendeerde een goede vriend mij op een aantal middelgrote adviesbureaus. SeederDeBoer trok direct mijn aandacht. De afwisseling in type opdrachten, de variatie in sectoren en de verschillende rollen binnen het Consultancy Traineeship spraken mij direct aan. Ook werd ik positief verrast door het grote aanbod aan trainingen, zodat ik mij persoonlijk en professioneel kan blijven ontwikkelen.

De afgelopen vijf maanden bij SeederDeBoer zijn voorbijgevlogen! Nieuwe mensen, nieuwe werkzaamheden, het eerste klantcontact en de eerste opdracht, trainingen, vergaderingen en borrels. Enorm leerzaam en interessant. Ik merk alleen dat ik voortdurend bezig met ‘hetgeen wat komen gaat’. Op welke manier wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van SeederDeBoer? In welke sector wil ik mij specialiseren? Welke opleiding wil ik doen? Ik betrap mijzelf erop dat ik meer bezig ben met de periode na het tweejarige Consultancy Traineeship dan met het hier en nu. Meer met de toekomst dan met het heden.

Stilstaan

Gelukkig stimuleren mijn collega’s mij om bewust te worden van het heden. Terug te kijken. Stil te staan. Dit helpt mij om beter inzicht te krijgen in mijn gedrag en handelen. Daarnaast is het een mooie kans om waardevolle gesprekken nog eens voor de geest te halen. Moeilijke momenten opnieuw beleven om er lering uit te trekken voor de toekomst. Daarom voel ik mij thuis bij SeederDeBoer. Hier leer ik om vooruit te gaan door stil te staan!

Heb ik met dit blog jouw interesse gewekt in ons Consultancy Traineeship? Solliciteren kan nog tot en met a.s. zondag 17 februari via onze website.