Samenwerken

Verbinding en samenwerking voor de beste gezondheidszorg

Sanne Vorstermans
Managing Consultant

Sector

Zorgsector

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik in de zorgsector wilde gaan werken. Op de basisschool hield ik mijn spreekbeurt over bloed prikken. Toen ik op de middelbare school de opdracht kreeg om een sollicitatiebrief te schrijven voor mijn fictieve droombaan, solliciteerde ik naar de functie van kinderarts. Ik wilde dokter worden! Tegen het einde van mijn middelbare school periode was ik nog steeds enorm geïnteresseerd in de zorg. Ook was ik enorm gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan goede en toegankelijke gezondheidszorg. Maar zelf dokter worden? Dat paste toch niet zo goed bij mij. De meer bedrijfsmatige, bestuurlijke en economische aspecten van de zorg fascineerde me. Na een opleiding Gezondheidswetenschappen in Twente en Beleid & Management van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit is die fascinatie alleen maar gegroeid!

Inmiddels ben ik zo’n tien jaar werkzaam in verschillende delen van de zorg. Iedere dag zie ik artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners patiënten helpen en steunen. Hun gedrevenheid en enorme betrokkenheid bij hun patiënten blijf ik bewonderenswaardig vinden. En op mijn beurt wil ik al die professionals helpen en steunen, zodat zij zich kunnen richten op de patiënt.

Onze gezondheidszorg

Hoewel onze gezondheidszorg op heel veel vlakken ontzettend goed is, geloof ik dat er nog veel verbetering te realiseren is hierin. In zoveel zorginstellingen zit een enorme potentie die nog onvoldoende wordt benut! Ik zet me graag in om die potentie te verzilveren, zowel in de organisaties als in de samenwerking tussen organisaties. Bijvoorbeeld door te helpen dingen gemakkelijker te maken: geen dubbele handelingen, alles zoveel mogelijk in één keer goed doen, geen zware administratielast… Soms belasten we professionals met teveel gedoe, terwijl we juist zouden moeten zorgen dat de professional samen met de patiënt zoveel mogelijk met zorg en kwaliteit van leven bezig kan zijn.

Ik geloof dat samenwerking en verbinding de belangrijke sleutels tot succes vormen. Daarmee kunnen we met elkaar gaan voor een nog betere gezondheidszorg, die ook over 20 jaar nog toegankelijk, betaalbaar en goed is.

Anderen lazen ook

Cookie toestemming
We gebruiken cookies op onze website. Door verder te gaan op deze site accepteert u automatisch deze essentiële en analytische cookies.