Actueel

image

Van de gebaande paden durven gaan

Kenmerkend voor SeederDeBoer zijn onze 6 kernwaarden. Dit zijn krachtige waarden die we zowel binnen als buiten SeederDeBoer uitdragen. Eén van deze kernwaarden, Vrijdenken, sprak niet meteen tot mijn verbeelding. Maar toen ik ging onderzoeken hoe vrijdenken zich verhoudt tot mijn werk als junior consultant, bleek niets minder waar.

Vrij-denken en handelen

Ik begon met het opzoeken van de definitie van vrijdenken. Eén van de definities die ik vond was: “Vrijdenken is de opvatting dat men zich in het denken uitsluitend door de rede, wetenschap en logica laat leiden en niet door (autoriteits)geloof of traditie.” Deze definitie past goed bij de gelijknamige stroming van de atheïstische levenshouding maar misschien minder bij SeederDeBoer. Wij gaan er vanuit dat bij vraagstukken van onze klanten emoties juist een rol kunnen spelen in het denken en handelen. Hier houd je als goede adviseur rekening mee. Bij SeederDeBoer krijgen we hier zelfs de zogenaamde Theorie U training voor.  Je leert om niet alleen te luisteren naar de feiten maar ook naar de emoties van de ander. Rekening houden met deze gevoelens helpt absoluut om een opdracht tot een goed einde te brengen.

De betekenis van vrijdenken is voor mij dat je gedachten niet beperkt worden door aannames en dat je van de gebaande paden durft te gaan. Niet klakkeloos de werkzaamheden uitvoeren die je van je opdrachtgever krijgt. Maar onafhankelijk zijn en je afvragen of de aanpak die de opdrachtgever gebruikt of voor ogen heeft wel de juiste is. Deze huidige aanpak in twijfel trekken kan confronterend overkomen bij de opdrachtgever. Maar soms is bijsturen, of een totaal andere aanpak hanteren dan de organisatie gewend is, juist nodig voor verdere verbetering op de lange termijn.

Op zoek naar houvast

Toen ik negen maanden geleden als junior consultant startte met mijn eerste opdracht, was ik niet bezig met vrijdenken maar juist op zoek naar houvast. Ik was de kaders van de universiteit gewend, waarin je bepaalde methodes krijgt aangereikt. Docenten maakten vooraf duidelijk op welke manier een opdracht beoordeeld werd. Bij SeederDeBoer is er geen vastomlijnd kader. Geen standaard aanpak. Geen vaste SeederDeBoer-methode. Dit maakte mij in het begin onzeker, want hoe weet ik nu of ik iets op de goede manier aan het doen ben?

Geen ‘one size fits all’

Inmiddels besef ik dat er in het adviesvak niet slechts één juiste methode is om tot een oplossing te komen. ‘One size fits all’ bestaat niet in ons werk. Elk vraagstuk is anders, elke sector is anders en elke organisatie is anders. Dit vraagt om vrijdenken; dat maakt het adviesvak juist interessant!

Op dit moment ben ik met mijn tweede opdracht bezig. Het blijft spannend om bij je opdracht goed naar de situatie te kijken en vanuit daar de best passende aanpak te kiezen. Spannend, omdat je niet meteen weet of je de juiste methode kiest. Gelukkig kan ik altijd met mijn (senior) collega’s overleggen waardoor een goede balans ontstaat. Je krijgt aan de ene kant de ruimte om je eigen ideeën en plannen zelfstandig uit te werken en aan de andere kant is er de mogelijkheid om hulp te vragen en specifieke methodes te leren. Door je plannen te bespreken met je collega’s ga je weer op nieuwe manieren naar een vraagstuk te kijken.

De spanning die bij ‘vrijdenken’ komt kijken is leuk. Het houdt je scherp en maakt dat je snel leert. Ik blijf onafhankelijk denken en ga van de gebaande paden, om zo de kernwaarde vrijdenken uit te dragen. Daarbij houd ik in het achterhoofd wat een wijs man ooit adviseerde: “Be open minded but not so much that your brain falls out”.

Wil je weten wat onze andere 5 kernwaarden zijn en wat mijn collega’s hierover te vertellen hebben? Lees dan hier de blogs over Mensenwerk, Essentie, Integriteit, Vakmanschap en Doen.