Tips voor bij het solliciteren!

Handig voor jou om te weten...
1. Onze organisatie
SeederDeBoer kent vier adviesgroepen die ieder vanuit een professie verandervraagstukken aanpakken. Deze adviesgroepen zijn: Organisatie & Leiderschap, Processen & Verbinden, Data & Digitaal en Financiën & Bedrijfsvoering.
Bij SeederDeBoer kun je opdrachten doen binnen drie verschillende sectoren, namelijk in de zorg, de publieke sector en de financiële sector. Een greep uit opdrachtgevers voor wie wij werken/hebben gewerkt: Erasmus MC, Amsterdam UMC, GGD, Universiteit Maastricht, de AFM, de Gemeente Eindhoven, Manpower Group, NN, Rabobank en ABN AMRO.
Moet ik op het moment van solliciteren al weten welke adviesgroep of sector het beste bij mij past?
Op basis van jouw (studie)achtergrond en de gesprekken tijdens het sollicitatietraject wordt een inschatting gemaakt van welke adviesgroep het beste bij jou past. Bij de start van het traineeship zul je vanuit die adviesgroep begeleiding ontvangen. De intentie is dan dat je na twee jaar uitstroomt bij die adviesgroep. Mocht gedurende het traineeship blijken dat een andere adviesgroep passender is dan is er ruimte voor gesprek. Een dergelijke koppeling met een sector wordt niet gemaakt.
2. Onze Traineeships
Wat onderscheidt jullie consultancy traineeships van andere organisaties?
SeederDeBoer begeleidt jou in de start van je carrière. Deze begeleiding en de focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn belangrijke uitgangspunten van ons traineeship. Daarnaast biedt ons traineeship je de kans om meerdere organisaties te leren kennen door te werken aan verschillende (verander)vraagstukken. Dit kan uiteenlopen van een fusie van twee afdelingen in een ziekenhuis tot een digitaliseringproject binnen een gemeente.
Hoeveel uur per week zit je op een opdracht?
Het uitgangspunt is dat je 4 à 5 dagen per week op een opdracht zit bij de klant.
Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?
Het opleidingsprogramma bestaat uit zo’n 20 opleidingsdagen per jaar met focus op persoonlijke ontwikkeling (gesprekstrainingen en adviesvaardigheden), vaardigheden (data analytics en proces modelleren) en vakinhoudelijke kennis (Agile, Scrum, Lean, etc.).
Hoe ziet de begeleiding binnen het traineeship eruit?
Elke Junior Consultant krijgt een mentor. Deze senior collega helpt je bij het bereiken van jouw persoonlijke en professionele leerdoelen. Daarnaast krijg je ook een buddy toegewezen binnen SeederDeBoer. Dit is ook een junior die je zal helpen verder wegwijs te worden binnen de organisatie.
Wat is het verschil (in doorgroeimogelijkheden) tussen jullie reguliere consultancy traineeship en jullie klantspecifieke traineeships?
Bij het reguliere traineeship stroom je na twee jaar uit binnen onze organisatie, in één van de adviesgroepen. Bij het klantspecifieke traineeship treed je, in wederzijds overleg, na één jaar in dienst van de klant. In het tweede jaar geniet je nog wel van alle opleidingen vanuit SeederDeBoer.
Wat zijn jullie arbeidsvoorwaarden?
- Een marktconform salaris en pensioenregeling;
- Een NS-businesscard;
- Een laptop, telefoonabonnement en een maandelijkse vergoeding voor jouw eigen toestel;
- 25 vakantiedagen per jaar.
Hoe kan ik SeederDeBoer beter leren kennen?
Wij organiseren inhousedagen en zijn aanwezig op carrière evenementen van verschillende universteiten. Houd onze website en socials in de gaten, zodat je weet waar wij allemaal langskomen. Je kan ons ook ontmoeten tijdens een (virtueel) kopje koffie met een van onze junior consultants.
3. Cultuur
Wat voor mensen werken er bij SeederDeBoer?
SeederDeBoer kenmerkt zich door collega’s die willen groeien, ontwikkelen en iedere dag weer het beste uit zichzelf willen halen. Daarnaast staat ‘zorg voor de ander’ centraal in het werk dat wij doen, zowel richting de klant als richting eigen collega’s.
Ondernemen jullie ook gezellige activiteiten met elkaar?
Binnen het traineeship zijn er verschillende mogelijkheden voor gezelligheid met collega’s buiten het werk om, zowel op spontane momenten als gezamenlijk georganiseerde evenementen en uitjes, zoals een jaarlijks galadiner, een sportdag, vrijdagmiddagborrels en wintersport. Wij vinden het belangrijk dat iedereen hierin een vrije keuze heeft. Geen enkele activiteit is verplicht.