Actueel

image

Terugblik: Het bedrijf van je dromen!

Het Dagje Sprankelen is een jaarlijks terugkerend event voor Young Professionals georganiseerd door SeederDeBoer Young Professionals. Een dag waarop wij het kantoor omtoveren tot één grote inspiratiebron met sprekers en Young Professionals van diverse organisaties en relaties.

Woensdag 31 mei organiseerden Joost, Emelie, Babs en Annet deze dag. Dit jaar stond in het thema van Het bedrijf van je dromen! Maandenlange voorbereidingen gingen hieraan vooraf. Als Sprankeldagcommissie sparden wij regelmatig samen met René Seeder over het thema en de inhoud van de dag. Samen met Groupmapping, een van de partners waar we als kantoor mee samenwerken, gaven wij invulling aan de dag. Vervolgens was het tijd de sprekers te benaderen van o.a. THNK/DFFRNT Media en De Atleetfabriek. (Groupmapping organiseert grootschalige interventies waarbij de deelnemers zich aan het eind van de dag eigenaar voelen van de veranderingen die ze zelf hebben ontworpen.)

Gedurende de dag gingen de deelnemers in groepjes uiteen om aan de hand van drie aspecten het bedrijf van hun dromen te bouwen. Deze drie aspecten  werden geïntroduceerd door diverse inspirerende sprekers. Zo sprak Bas Verhart over zingeving, Leonie Verstegen over vitaliteit en sloot Fleur Mulders de middag af met haar verhaal over werkgeluk. Tussendoor was er tijd voor een sportieve teambuilding!

“Het was een leuke, ontspannen en reflecterende dag!”

 

In de middag hebben de Young Professionals tijdens hun pitch laten zien wat zij onder zingeving, vitaliteit en werkgeluk verstaan. Een ding werd duidelijk, wanneer je bezig bent met je passie, of het nu sport, reizen, journalistiek of eten is: de energie spat er direct vanaf!

Deze dag bracht stof tot nadenken. Zo legde Leonie de link tussen topsport en zaken die wij in het dagelijkse leven tegenkomen. Wat zijn bijvoorbeeld de overeenkomsten tussen een topsporter en een Young Professional? Hoe gaan we om met tegenslagen? Hoe met prestatiedrang? Fleur sprak over haar droombedrijf, haar werkgeluk.

“Kies telkens voor uitdagingen, 15% boven je kunnen #vitaliteit”

 

Wat is jouw werkgeluk? Zijn dat fijne collega’s, korte werkdagen of … ?? En hoe kun je vitaliteit in jouw werk verwerken? Waar haal jij je energie uit? Denk er zelf eens over na… van welke passie zou jij nog wel eens je werk willen maken? En wat kan jij in jouw werk veranderen om jouw energie te verhogen? Doe vooral iets waardoor bij jou die glimlach op je gezicht verschijnt!

Met een hoofd vol nieuwe ideeën, zoals ‘contract voor een dag’ of ‘failure of the month’-nominatie werd de dag met een borrel afgesloten. Wij als Sprankeldagcommissie geven voldaan het stokje over aan een nieuwe commissie.

Wellicht zien we jou op het Dagje Sprankelen in 2018!