Actueel

image

SeederDeBoer leest… The Art of People

De vakantieperiode is het perfecte moment om eindelijk weer een paar goede boeken te lezen. Ter ontspanning, maar natuurlijk ook ter inspiratie. Zodat je na je vakantie weer met volle energie aan de slag kunt. Welk boek je zeker moet gaan lezen? The Art of People van Dave Kerpen.

SeederDeBoer leest


The Art of People 

Auteur: Dave Kerpen

Uitgeverij: Portfolio Penguin

Jaar: 2016

Aantal pagina’s: 276

 

 

 

 


Verbinden en beïnvloeden

De meeste doelen die we willen bereiken in ons werk kunnen we niet alleen bereiken, maar vooral in samenwerking met anderen. En regelmatig willen we graag invloed uitoefenen op die anderen om veranderingen die we voor ogen hebben succesvol te laten zijn. Hoe zorg je er dan voor dat je op de juiste manier in contact bent met bijvoorbeeld collega’s, klanten of partners? Dave Kerpen geeft pragmatische en eenvoudige handreikingen om je “people skills” te verbeteren en er voor te zorgen dat mensen je leuk vinden, respecteren en vertrouwen. Volgens de auteur zorgen juist deze handreikingen er voor dat je alles voor elkaar krijgt wat je wilt.

Nieuwe inzichten en goede gewoontes

Het boek leest makkelijk weg door de vele herkenbare en eenvoudige praktijkvoorbeelden op zowel werk- als privévlak. Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je een aantal oefeningen aangereikt, die je helpen om de handreikingen ook in de praktijk te brengen.

Sommige tips die Kerpen geeft zijn vooral een goede reminder van dingen die we al weten, maar het lezen van dit boek is ook een start voor nieuwe (goede) gewoontes. Om snel en goed met iemand in contact te komen, is het cruciaal om niet te vervallen in standaardvragen. Want wat kom je nu over iemand te weten met vragen als: hoe gaat het met je? Welke functie vervul je? Welke opleiding heb je gedaan? Des te interessanter kan het worden door iemand te vragen naar het leukste waar hij of zij op dit moment mee bezig is (en waarom!) of door te vragen welke goede doelen iemand een warm hart toe draagt (en waarom!). Grote kans dat de persoonlijke antwoorden veel beter blijven hangen, maar ook zorgen voor een grotere connectie.

Onder het genot van een drankje

Een andere tip die Kerpen geeft is om tijdens een afspraak nooit iets te drinken af te slaan. Uit eigen ervaring beschrijft hij dat afspraken met een drankje (of het nu water, koffie of wijn is) altijd succesvoller zijn dan afspraken waarbij hij daarvoor heeft bedankt. Telkens wanneer ik voor een overleg de vraag krijg of ik iets wil drinken moet ik eraan denken: ik geloof dat het tijd wordt voor een eigen onderzoekje!

Benieuwd naar de andere tips en tricks uit dit boek? Zeker lezen. En mocht je tijdens je vakantie toch liever in slaap vallen op het strand, dan vertellen we je er graag meer over. Uiteraard met een kop koffie erbij!

Bestel hier!