Actueel

image

SeederDeBoer leest… Doorbreek de Cirkel!

Stagnatie van verandering… begint bij jou!

Verandermanagement. Een boeiend onderwerp. Een onderwerp waarbij de mate van succes soms nauwelijks correlatie lijkt te hebben met de hoeveelheid kennis die er over beschikbaar is. Maar al te vaak lopen complexe veranderingen spaak. Reden genoeg om over effectief verandermanagement te blijven leren.

Waar er veel is en wordt geschreven over (het omgaan met) weerstand bij verandering, biedt Arend Ardon met zijn boek een nieuw perspectief op hetzelfde onderwerp; de rol van de (verander)manager zelf. Volgens Ardon begint stagnatie van verandering namelijk niet bij de ander, maar vaak onbedoeld bij jezelf.

SeederDeBoer leest…

Doorbreek de Cirkel! – Hoe managers onbewust verandering blokkeren

Auteur: Arend Ardon

Uitgeverij: Business Contact

Jaar: 2018

Aantal pagina’s: 123

In Doorbreek de Cirkel! geeft Ardon aan de hand van een handvol principes aan hoe je de vicieuze cirkel van stagnatie kunt doorbreken en echte verandering realiseert.

De invloed van onbewuste aannames

Iedere manager heeft (ten dele) onbewust allerlei aannames over de werking van veranderprocessen. Een voorbeeld daarvan is het zogenaamde invoeringsdenken: uitspraken over het ‘invoeren’ en ‘uitrollen’ van verandertrajecten veronderstellen onbewuste aannames over de maakbaarheid van dergelijke processen. Deze aannames sturen je keuzes en beïnvloeden je gedrag, en kunnen daardoor bij anderen gedrag veroorzaken wat je juist hebt willen voorkomen. Ga je er bijvoorbeeld impliciet vanuit dat verandering door het management ‘ingevoerd’ moet worden, dan vertoon je waarschijnlijk gedrag waardoor werknemers zich vaak afwachtend(er) zullen opstellen. Hoe graag je ook wil dat werknemers initiatief nemen, je werkt het hier dus zelf al tegen! Óf: ga je (als manager) er vanuit dat men toch wel weerstand zal vertonen, dan zul je je hier bij voorbaat al tegen wapenen en bestaat de kans dat je, met dit gedrag, de weerstand dus zelf veroorzaakt. Dit is het begin van een van de vicieuze cirkels waar Ardon vaak naar refereert. Doorbreek de Cirkel! helpt niet alleen om aannames zichtbaar te maken, maar ook de vicieuze cirkel(s) te stoppen.

Zie wat je doet als het spannend wordt

Volgens Ardon ligt de sleutel voor succesvol veranderen in het hier en nu: wat gebeurt er tussen jou en anderen in de dagelijkse interacties? Managers begrijpen het belang van betrokken medewerkers en goed luisteren, maar wat doe je als het er écht op aankomt? De kans is groot dat je dan iets heel anders doet. Wanneer het echt spannend wordt, neemt je automatische piloot het over en probeer je onbewust de situatie eenzijdig (en krampachtig) in de hand te houden. Dit soort gedrag ondermijnt vaak het veranderproces. Succesvol veranderen begint bij het herkennen van je eigen gedrag in dergelijke situaties.

Van ‘uitrollen’ naar ‘samen uitzoeken’

In Doorbreek de Cirkel! daagt Ardon de lezer uit om veranderprocessen te bestuderen vanuit een systemisch perspectief, met de manager als onderwerp. Geïnspireerd door onder andere Peter Senge (o.a. bekend van Presence) weerlegt Ardon de maakbaarheid van veranderprocessen. Juist door te proberen te begrijpen wat er écht gebeurt (in een organisatie), kan je tot de kern van een probleem komen. In die zoektocht moet een manager ook zijn eigen (impliciete) aannames en overtuigingen goed kennen. Dat is moeilijker en spannender dan de misleidende eenvoud van standaard oplossingen voor complexe problemen, waar de oorzaak voor weerstand enkel bij de ander ligt. Ingrijpen zonder begrijpen richt zich vaker op symptomen dan de werkelijke problemen. Ardon biedt een nieuw perspectief op verandermanagement en begint bij de blind spot: jezelf.

Leren veranderen in het SeederDeBoer Consultancy Traineeship

SeederDeBoer hecht veel waarde aan de rol en kwaliteit van de verandermanager (de zogenaamde ‘change agent’) in verandertrajecten. Ook als junior consultant kun je hier al een rol in spelen. Gedurende het Consultancy Traineeship word je opgeleid in een breed scala aan gesprekstechnieken, reflecteer je veelvuldig op jouw aandeel in het gedrag van anderen én welke invloed je daarop kunt uitoefenen.

Lijkt het jou leuk om, samen met andere collega’s, organisaties te begeleiden in grote verandertrajecten? Beschik jij over empathisch vermogen en een gezonde dosis lef? Solliciteer dan uiterlijk 17 februari voor ons Consultancy Traineeship!

Wil je graag verder praten over dit onderwerp en ben je benieuwd naar wat SeederDeBoer hierin kan betekenen? Of ben je benieuwd naar het Consultancy Traineeship? Neem gerust contact op, dan gaan we hier graag met je over in gesprek.

Nieuwsgierig naar het boek?

Bestel het boek hier