Actueel

image

Rigoureuze veranderingen

Een overstap van zowel judo naar hockey als van bètawetenschappen naar consultancy komen niet veel voor. Toch heb ik in beide gevallen de stap gezet. Ondanks de verschillen, zie ik veel overeenkomsten tussen hockeyen en consultancy. Ze bieden mij een doel, uitdaging en verbinding. Ik ben blij dat ik deze rigoureuze keuzes gemaakt heb.

Praktische toepassing

Veertien jaar geleden begon ik samen met een vriendin met judoën. Na ongeveer drie jaar judo, gevolgd door drie jaar jiu-jitsu, was ik toe aan iets nieuws. Hoewel ik twijfelde of hockey wat voor mij was, trainde ik toch een keer mee en ging overslag. De verandering van sport was voor mij een grote overgang. Bij (amateur)judo zijn er weinig wedstrijden. Dit staat in scherp contrast met het competitie-element bij hockey. Sinds ik hiermee begonnen ben, sta ik bijna elke zondag op het veld om een potje te knallen. Met andere woorden, hockey is meer gericht op het in de praktijk brengen van de sportieve vaardigheden.

Ook professioneel heb ik een grote omslag gemaakt. Met een achtergrond in de bètawetenschappen ben ik een half jaar geleden gestart met het Consultancy Traineeship bij SeederDeBoer. Ik had het erg naar mijn zin tijdens mijn studie, maar miste de directe toepassing van het resultaat van het onderzoekswerk in de (maatschappelijke) praktijk. In mijn werk als junior consultant zet ik mijn kennis en vaardigheden juist in om andere mensen en organisaties direct te helpen.

Doelgerichte ontwikkeling

Zowel binnen de consultancy als bij het hockeyen blijf ik mij ontwikkelen. Zo trotseer ik met mijn hockeyteam twee keer per week weer en wind om te trainen. We werken immers naar de overwinning toe. Dit doen we niet alleen tijdens die ene wedstrijd op zondag, maar gedurende het hele competitieseizoen. Deze competitieve instelling maakt de sport veel spannender en doelgerichter dan judo. Daarnaast stimuleert het om nieuwe strategieën en technieken uit te proberen.

Als junior consultant volgen we ook trainingen om onze kennis te vergroten en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. In mijn werk analyseer ik processen en help om tot procesverbetering te komen. Binnen het consultancy vak werk ik bewust toe naar concrete doelen en haar praktische toepasbaarheid, net als op het hockeyveld. Dit is één van de vele redenen waardoor ik met plezier naar mijn werk ga!

Teamgevoel

Daarnaast is hockey veel socialer dan judo. Ik maak deel uit van een team en speel wedstrijden tegen andere teams. Dat is een groot contrast met het één tegen één sparren op de judomat. Na een hockeywedstrijd blijft iedereen vaak even hangen om na te praten, te zeuren op de tegenstander of scheids, de overwinning te vieren of het verlies weg te drinken. Dit doen we niet alleen met ons eigen team, maar ook met de andere seniorenteams van onze club. Hierdoor kent iedereen elkaar, wat het gezellig maakt en waardoor het één grote familie is.

SeederDeBoer is inmiddels ook een beetje als familie gaan voelen. Na vier dagen bij de klant te werken, geniet ik ervan om op vrijdagen naar ons eigen kantoor te gaan. Door samen met mijn SeederDeBoer collega’s een training te volgen, te overleggen over de opdracht of gewoon gezellig te kletsen, voel ik mij betrokken en deel van het bedrijf.

Succesvolle keuzes

Kortom, hockey staat voor mij voor verbinding en uitdaging. Dit is ook wat ik het belangrijkste vind ik mijn werk en ik ben blij dat ik dit gevonden heb bij SeederDeBoer. Ik ben trots dat ik mijn vroegere sport en werkveld heb ingeruild voor iets totaal anders. Met veel plezier sta ik op het hockeyveld en ga ik naar mijn werk. En mocht ik een keer vallen tijdens de wedstrijd, dan probeer ik met een judo-rol weer overeind te komen.

Is mede door dit blog jouw interesse gewekt om als junior consultant aan de slag te gaan in de financiële sector? Solliciteer dan nu voor het Consultancy Traineeship – Banking.