Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te bereiken valt?

Vera van Sambeek

Ik krijg veel energie wanneer ik samen met de klant een organisatie verder kan ontwikkelen. Daarbij wil ik waarde toevoegen. Zowel op economisch als maatschappelijk vlak. Niet alleen kijken naar de organisatie zelf, maar ook naar de impact van het bedrijf op de samenleving.

Veranderingen binnen een organisatie doorvoeren is vaak niet eenvoudig. Het brengt mensen buiten hun comfortzone. Je stapt uit je vertrouwde omgeving en moet opeens alles opnieuw ontdekken. Het brengt vaak wel de mooiste resultaten! Dit heb ik zowel in mijn studie als werk ervaren. Ik heb een studie in zowel International Business en in Management gedaan, waarvan een deel in het buitenland. Door deze ervaring en mijn brede studieachtergrond pas ik mij makkelijk aan en benader ik opdrachten vanuit verschillende invalshoeken.

Als adviseur bij SeederDeBoer voer ik verschillende rollen uit bij diverse organisaties. Zo heb ik onder andere geholpen bij de integratie van afdelingen tijdens een bedrijfsfusie, processen geanalyseerd en verbeterd, issue management neergezet en business analyse uitgevoerd. Ik ervaar steeds hoe waardevol de inzichten van de ene opdracht zijn bij een volgende organisatie. Binnen mijn opdracht werk ik graag in teamverband om zo de beste resultaten te behalen. Ik analyseer eerst het probleem om de oorzaak te achterhalen, voordat ik een oplossing bedenk en met implementatie start. Daarbij vind ik het belangrijk om verbinding te creëren tussen de verschillende stakeholders om ervoor te zorgen dat de oplossing wordt gedragen.

Bij SeederDeBoer heb ik de mogelijkheid mezelf steeds op nieuwe gebieden te ontwikkelen. Het is een open organisatie met betrokken mensen waar ik ontzettend veel leer van mijn collega’s. SeederDeBoer geeft niet alleen advies, maar helpt ook om dit advies te implementeren zodat samen met de klant het gewenste resultaat wordt behaald. Juist dat geeft mij de meeste voldoening, niet alleen meedenken maar ook samenwerken met de klant!