Groeien doe je buiten je comfortzone!

Caroline Broekhuizen

Van jongs af aan heb ik een sterke passie voor de gezondheidszorg. Ik wist al vroeg dat ik zorgprofessional wilde worden. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als Cardiac Care verpleegkundige in het AMC voelde ik de ambitie om mijn praktische ervaring in de zorg te combineren met beleidsontwikkelingen en organisatievraagstukken. Daarom breidde ik mijn verpleegkundige achtergrond uit met de studie gezondheidswetenschappen en maakte de overstap van ‘aan het bed’ naar SeederDeBoer. Voor mij was deze stap niet een vanzelfsprekendheid, maar een groeiproces om mijn ambities waar te maken.

Door mijn achtergrond als verpleegkundige, mijn stage bij een grote zorgverzekeraar en mijn studie gezondheidswetenschappen heb ik ervaren hoe complex de dagelijkse uitdagingen in de gezondheidszorg (kunnen) zijn. De gezondheidszorg in Nederland is uniek en constant aan het veranderen. Deze veranderingen in de zorg raken ons allemaal en vraagt om continue aanpassing van zorgorganisaties. Het geeft mij de nodige energie veranderingen binnen de zorg te realiseren en zorgorganisaties te laten ervaren hoe het is om buiten je comfortzone te stappen. Mijn persoonlijke ervaring is dat verandering dan het beste beklijft en vaste patronen echt doorbroken worden.

SeederDeBoer is een bedrijf met een open karakter, een gezonde dosis Hollandse nuchterheid en een ‘hands-on’ mentaliteit. Integriteit, solidariteit en samenwerking staan zeer centraal. Voor mij zijn dit de juiste kernwaarden om te werken aan mijn persoonlijke ambitie: het vervullen van een verbindende rol tussen de directe patiëntenzorg en de complexe organisatie daarachter.