Actueel

image

Vergroot je veerkracht!

Wat speelt er vandaag de dag bij Young Professionals? Wat inspireert en verbindt jonge talenten? Met deze vragen in het achterhoofd organiseerden we onlangs alweer voor de 6e keer het Dagje Sprankelen voor jonge talenten van onze relaties. Thema: ‘Lifehack: vergroot je veerkracht!‘ Young Professionals van verschillende bedrijven uit diverse sectoren werkten samen om te leren over veerkracht en het toepassen hiervan in je dagelijks leven. Het was een dag vol enthousiaste deelnemers, inspirerende workshops en persoonlijke verhalen.

The comfort of strangers

Deelnemers Dagje Sprankelen 2018

Justin Vosveld, partner bij SeederDeBoer, trapte de dag af en nam ons mee in wat veerkracht voor hem betekent. Dit persoonlijke verhaal zette de toon en gedurende de dag werden nog veel meer persoonlijke verhalen gedeeld. De 35 aanwezige deelnemers vertelden over hun ervaringen, dromen en valkuilen. Het was bijzonder om te zien hoe kwetsbaar eenieder zich in een groep van merendeels onbekenden durfde op te stellen. Remko van Broekhoven van The School of Life Amsterdam verwoordde dit als ‘the comfort of strangers’; het jezelf gemakkelijker bloot durven te geven wanneer omringd door onbekenden. Remko nam ons mee in het thema veerkracht en creëerde veel stof tot nadenken. Ben je net zo lief tegenover jezelf als je tegenover anderen bent? Hij sprak over moedig zijn. Over het doorleven van iets voordat je in de oplossing schiet. Over goed luisteren en over kwetsbaarheid.

Inzicht in gedrag

Zoektocht naar de balans en grenzen overschrijden.

Als Young Professional is de balans tussen bore-out en burnout vaak nog onontdekt. Dit maakt dat veel jonge talenten in hun zoektocht naar deze balans zo nu en dan hun grenzen overschrijden. Hoe ga je hier mee om? Daan Jongeling van Bokscoaching.nl nam ons hierin mee en de deelnemers gingen fysiek aan de slag met veerkracht. Zo werd iedereens gedrag inzichtelijk gemaakt. Hoe reageer jij onder druk? Ga je vol in de aanval, of juist in de verdediging? In welke situaties komt deze primaire reactie naar voren? Daan reikte ons handvatten aan waarmee we in ons dagelijks leven op een bewuste manier onze veerkracht kunnen vergroten. Verder onderzochten we het belang van leiderschap en duidelijke communicatie, van ontspanning en ontlading, en van to do-lijstjes en toedeloe-lijstjes.

Korte en lange termijn

The School of Life.

Waarom acteren we met korte termijndoelen als uitgangspunt, terwijl we weten dat de lange termijn ons uiteindelijk inhaalt? Zowel in de workshop van The School of Life als in de sessie van Bokscoaching kwam het thema ‘korte termijn versus lange termijn’ naar voren. Enerzijds was het doel de deelnemers handvatten aan te reiken om ze in de gelegenheid te stellen om de volgende dag al te starten met het vergroten van hun veerkracht. Anderzijds is het minstens zo belangrijk dat de gedragsverandering beklijft. Om dit te waarborgen hebben de deelnemers hun lessons learned aan het einde van de dag met hun managers gedeeld. Zo wordt gestimuleerd dat op de werkvloer het thema veerkracht vaker wordt aangesneden. Heb jij het met collega’s wel eens over veerkracht? Wil je meer horen over de veerkracht bij SeederDeBoer of over ons Dagje Sprankelen? Neem contact met ons op en drink een kop koffie!

Houd onze website en social media in de gaten voor de ‘aftermovie’ van het Dagje Sprankelen 2018 die binnenkort verschijnt!