cees-schomper-2

Cees Schomper benoemd tot partner bij SeederDeBoer

Sinds 1 januari is Cees Schomper (39) partner bij SeederDeBoer. Een ambitie die hij al had toen hij tien jaar geleden in dienst kwam. 

Ik leg de lat graag hoog

Je was 29 toen je aan de slag ging bij SeederDeBoer, precies tien jaar later ben je partner. Toeval?
‘Nee, direct bij mijn start had ik al de ambitie om voor mijn veertigste partner te worden. Ik had meteen door dat het bedrijf bij mij paste en andersom. Er zit sowieso een stevige gedrevenheid en ambitie in mij: ik leg de lat graag hoog, zet mijn groeipad steil neer. Voor mij had het partnerschap ook geen tien jaar hoeven duren. Achteraf zie ik in dat dit traject ook niet overhaast kan worden.’

Wanneer was je er klaar voor?
‘Na een jaar of zeven had ik het idee dat ik waarde kon toevoegen als mede-eigenaar, en ontstond de behoefte om deel uit te gaan maken van de maatschap en directe invloed uit te oefenen op de richting van het bedrijf. Als managing consultant had ik wel de vrijheid om zelf beslissingen te nemen, maar er zat altijd iemand achter me die de ruimte begrensde. Drie jaar geleden nam ik een korte sabbatical om te herijken en af te wegen: is partner worden inderdaad mijn pad? Toen het antwoord ja was, heb ik dat nogmaals expliciet bij de partnergroep uitgesproken.’

Zagen de andere partners dat meteen zitten?
‘We zijn het structureel beet gaan pakken, gaan kijken hoe het zat met mijn professionele ontwikkeling, zichtbaarheid in de organisatie, mijn persoonlijke ontwikkeling, commerciële vaardigheden en mijn leiderschapskwaliteiten. Waar kon ik nog groeien? Tijdens een opleiding bij Phoenix heb ik mezelf beter leren kennen, leren duiden wat ik belangrijk vind, ben meer op mijn gevoel gaan varen en vertrouwen. Dat heeft me autonomer gemaakt, ik heb meer een eigen kleur gekregen.’

Wat is die kleur?
‘Ik ben een positief ingesteld mens, ga uit van goede intenties en kijk naar mogelijkheden om stappen vooruit te zetten. Ik geloof in evolutionair veranderen om duurzame waarde toe te voegen. Tijdens mijn studie sociologie heb ik veel geleerd over groeps- en besluitvormingsprocessen. Ik ben in staat om ieders belang te zien, te begrijpen en te wegen. Dat kan ik kanaliseren en sturen in het belang van de organisatie.’

Er zijn nu acht mannen in de maatschap, en geen vrouwen. Niet meer van deze tijd toch?
‘Klopt. Het past ook niet bij de man-vrouw verhouding bij SeederDeBoer. Deels is het te verklaren vanuit de historie: SeederDeBoer begon met zes mannelijke partners, in 2010 zijn ze aan de slag gegaan met een structurele verjonging en zijn er twee bijgekomen waarna ik nu in 2021 toetreed. Het is goed om te onderzoeken of we deze verhouding – onbewust – in stand houden. Ik wil graag dat medewerkers met de ambitie en potentie om partner te worden aangehaakt blijven, dat we voor hen goede en passende voorwaarden scheppen, de drempel laag houden en duidelijke verwachtingen tijdens hun groeipad.’

Wat wil je bereiken als partner?
‘Ik blijf werken aan klantopdrachten die te maken hebben met digitale transformaties in de financiële-sector. Wel ben ik me bewuster van mijn grotere verantwoordelijk in het bedrijf en met name naar de collega’s, ik besef dat de keuzes die ik als partner maak invloed hebben, ook op de omgeving van collega’s zoals zijn of haar gezin. Dat maakt dat ik dingen zorgvuldig afweeg en communiceer.  Sowieso kom ik als jongste jongetje de maatschap binnen. Ik neem de tijd om mijn plek te leren kennen en te groeien als partner. Richting geven aan de ontwikkeling van SeederDeBoer geeft in ieder geval veel energie.’

Heb je je benoeming al gevierd?
‘Ik ben nogal taakbewust, ergens is het partner worden ‘gewoon’ een route die ik heb afgelegd, business as usual. Laten we zeggen dat successen vieren nog een ontwikkelpunt is.’

 

Interview: Miloe van Beek
Fotografie: Duco de Vries

Anderen lazen ook

Cookie toestemming
We gebruiken cookies op onze website. Door verder te gaan op deze site accepteert u automatisch deze essentiële en analytische cookies.