Obvion

Obvion maakt hypotheken sneller, makkelijker en leuker

Veel IT-projecten mislukken of stranden halverwege. Ook Obvion had dat al eens ervaren. Toen het hypotheekplatform vernieuwd moest worden, was er de hypotheekverstrekker veel aan gelegen om dit traject goed te laten verlopen. SeederDeBoer zorgde dat alle partijen goed samenwerkten en het programma een succes werd. Tot grote tevredenheid van Ronald Touwslager, directievoorzitter Obvion: “Ik heb in mijn loopbaan nog nooit meegemaakt dat zo’n grote migratie zo probleemloos is verlopen.”

Sinds jaar en dag werkt Obvion samen met adviseurs als schakel naar de klant. Deze samenwerking wordt verder geïntensiveerd, vertelt directievoorzitter Ronald Touwslager. “Samen met onze adviseurs willen we onze klanten nog persoonlijker en proactiever benaderen en voorzien van relevante informatie over hun lening. Zodat we écht oplossingen bieden en meedenken over de woondromen van onze klanten. Vorig jaar heeft elke klant via e-mail een jaaropgave in de vorm van een gepersonaliseerde videoboodschap ontvangen. In die trant willen we verder gaan met relevante berichtgeving.”

Obvion wil haar processen zodanig inrichten dat zij haar tussenpersonen en klanten zo goed mogelijk van dienst kan zijn. Het onlinekanaal speelt daarbij een belangrijke rol. “Een paar jaar terug ontwikkelden we samen met de Rabobank een hypotheekplatform. Maar na een project van enkele jaren kwamen we tot de conclusie dat we onze eigen weg wilden gaan. We wilden onze eigen keuzes kunnen maken, onafhankelijk van een andere partij.” Ineens stond Obvion er alleen voor. Dat er een vernieuwde keten met hypotheeksystemen moest komen, was zonneklaar. Maar hoe en met wie?

Uiteindelijk besloot Obvion in dit traject samen te werken met diverse leveranciers. Het mid-office was verouderd en moest herbouwd worden. Daarnaast was er een nieuw bijzonderbeheersysteem nodig, een nieuwe brievengenerator en een nieuw adviseursportaal. Voor deze programmaonderdelen werden gespecialiseerde partijen aangehaakt. Ronald Touwslager: “Wij willen wendbaar zijn en snelheid kunnen creëren. Goede partnerships met deskundige leveranciers zijn daarbij heel belangrijk. Maar het valt niet mee om al die partijen goed te laten samenwerken. Alles hangt met elkaar samen, dus iedereen moet goed schakelen. Dit programma was van strategisch belang. We zagen in dat we een sterke programmamanager nodig hadden om het tot een succes te maken. Dat werd Albert Visscher van SeederDeBoer.”

+ Meer lezen