Nationale Nederlanden

Medewerkers NN Group aan de slag met flexibel werken

In vijf jaar tijd zijn alle 6.500 medewerkers van NN Group in Nederland overgegaan op het nieuwe werken. Met een agile implementatiestrategie speelde het projectteam continu in op nieuwe ontwikkelingen. Drie Young Professionals van SeederDeBoer speelden hierbij een belangrijke rol.

Alle medewerkers van NN Group in Nederland werken flexibel. Zij zijn volledig uitgerust om te werken waar en wanneer zij willen. Leo Houben, programmamanager van 2010 tot 2015, was verantwoordelijk voor deze transitie. Wij spreken hem op het internationale hoofdkantoor in Den Haag, waar een dynamische sfeer heerst. Mensen komen hier duidelijk om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Leo Houben: “Het nieuwe werken – wij noemen het flexibel werken – past perfect bij NN Group. Het maakt ons productiever en aantrekkelijker. En het is efficiënter, want we hebben minder werkplekken nodig dan in een traditionele kantooromgeving. Iedere medewerker bepaalt voor zichzelf en in overleg met zijn team, waar en wanneer hij werkt. Alleen de call-medewerkers hebben nog vaste plekken. Mensen hebben alle mogelijke faciliteiten. Zij worden aangestuurd op basis van vertrouwen en beoordeeld op hun resultaat. Die vrijheid werkt erg goed.”

“Gebouwinrichting en IT veranderen telkens, maar de werkelijke uitdaging ligt in het veranderen van het gedrag van mensen.”

Verandering is de enige constante binnen NN Group, heeft Leo Houben ervaren in de jaren dat hij bij de organisatie werkt. “In 2014 zijn we afgesplitst van ING Group en zijn we een beursgenoteerd bedrijf geworden. We hebben bovendien de nodige reorganisaties achter de rug. In die veranderende omgeving moesten wij ons programma uitrollen. Dat verliep gefaseerd; vanuit kostenoverwegingen konden we jaarlijks een maximum aantal medewerkers trainen en begeleiden naar flexibel werken. Het voordeel daarvan is dat je de tijd hebt om te leren van de groepen die je eerder hebt uitgerold. Onze aanpak ontwikkelde zich door de tijd heen. Waar we in het begin moesten uitleggen wat flexibel werken is, konden we later meteen inzoomen op de betekenis hiervan voor het betreffende team.” Wat wel altijd hetzelfde bleef, is de mensgerichte aanpak. Of zoals Leo Houben het zegt: “Gebouwinrichting en IT veranderen telkens, maar de werkelijke uitdaging ligt in het veranderen van het gedrag van mensen.”

Het programmateam bestond uit vier vaste interne medewerkers: twee coaches, een IT-manager en Leo Houben als programmamanager. “Dit team vulden wij aan met externe coaches en trainers die pasten bij de uitdagingen voor de komende periode. In 2012 hebben we Lotte Hart-Boekestijn, toen Young Professional bij SeederDeBoer, aan boord gehaald als projectmanagementondersteuner. In die fase kwam het programma net tot ontplooiing. Lotte signaleerde dat er een goede projectadministratie nodig was en is hiermee aan de slag gegaan. Daarmee heeft ze de basis gelegd voor vier jaar helder inzicht in wie er al over was op flexibel werken, wat de voorraden waren en hoe de planning eruit zag. Toen de administratie op orde was, vroeg ik Lotte: ‘Wat zou je hier nog heel graag willen doen?’ Daar was zij al snel uit: ze wilde groepen trainen en coachen bij de invoering van flexibel werken. En dat is precies waar ze zich de laatste maanden van haar opdracht bij NN Group op heeft gericht.”

+ Meer lezen